Вверх
Дать отзыв

Лікар розповідає, кому не можна вакцинуватися проти COVID-19

А кому варто просто відкласти вакцинацію на деякий час.

1 мин на прочтение02 Сентября 2021, 17:20
Поделиться:

Голова правління Експертної Ради суспільних досліджень та проектів у сфері національного здоров'я та соціального захисту Інна Березюк у своєму життєписі в Фейсбук розповіла, що люди з анамнезом по гострих анафілактичних реакцій типу анафілактичного шоку, набряку Квінке (реального, а не псевдоалергічного або іншої неалергічної етіології, тобто підтвердженого фахівцем-алергологом), токсичного епідермолізу (синдром Лайєла) вакцинуватися не можуть.

«Це — абсолютне протипоказання. Вони повинні будуть захищатися неспецифічною імунопрофілактикою», — наполягає лікар.

Окрім того, Інна Березюк говорить, що не варто особливо розраховувати на вакцинацію людям, які постійно в силу патології приймають стероїди або імунодепресанти і не можуть їх скасувати, онкопацієнтам і пацієнтам із будь-якими імунодепресивними захворюваннями, оскільки їх імунітет не пристосований для вироблення стійкої противірусного захисту.

«Марно вакцинуватися людям, які приймають в цей період схеми онкохіміотерапії. Таку вакцинацію можна спробувати, але якщо після першої дози ви отримали фактично нульову відповідь, то це — ваша дійсність і далі ви можете припинити.

 

Для вас захистом будуть в епідсезоні тільки епідзаходи, карантин і неспецифічна профілактика. Краще цю правду своєчасно і достовірно про себе знати і захищатися як потрібно і серйозно тоді іншими методами, ніж наражатися на ризик, бувши розхоложженими різними медичними шарлатанами і сподіваючись марно на ефект від вакцини», — вважає Інна Березюк.

Раніше ми писали про те, як поводитися після вакцинації: застереження лікарів.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.