Вверх
Дать отзыв

Кріп на зиму: просто, дешево й корисно

Узимку можна насолоджуватися смаком соковитого свіжого кропу, просто відкривши банку.

2 мин на прочтение18 Июля 2022, 07:53
Поделиться:

Узимку свіжа зелень дорожчає і часто виявляється не такою вже й свіжою. Якщо ви не маєте можливості влаштувати грядочку просто вдома, аби смакувати свіжим кропом узимку, можна скористатися простим, дешевим і корисним способом запасти його на зиму.

Інгредієнти:

кріп

сіль

олія, якою ви зазвичай заправляєте салати

Приготування.

Попередньо кріп промити — краще в підсоленій воді: на 2 л води кілька столових ложок солі, вона забирає все зайве із зелені — і комах, і пил та бруд.

Просушити кріп і зрізати черешки, щоб залишилася сама зелень.

Шинкуємо частину кропу, що залишилася, і відразу перекладаємо по заздалегідь стерилізованих банках (найкраще 250 мл) так, щоб баночки не були напхані дуже щільно.

Розігріти в каструлі такий самий об’єм олії до 70 °С. Якщо у вас нема кришки з термодатчиком, температуру можна визначити за димком — він починає підніматися якраз на 70 °С.

Зняти олію з плити, дати охолонути. Коли вона стане просто теплою, залити нею кріп у банках.

Після того, як банки охолонуть, закрити їх кришками — це потрібно, щоб не утворився конденсат.

Кріп готовий до тривалого зберігання. Краще зберігати його в холодильнику на холодній полиці – якщо ви щось зробили неправильно, може початися процес бродіння.

Таку заготовку можна буде додавати в будь-які салати, до відвареної картоплі тощо.

Тим часом відрізані черешки можна використати для приготування заправки до салатів

Інгредієнти:

кріп

оцет (будь-який, але краще яблучний)

Приготування.

Черешки нарізати й розкласти по пляшках.

Залити оцтом (приблизно такий самий об’єм) і закрутити кришкою. У перший тиждень можливе легке бродіння, тому надлишки оцту потрібно буде зливати.

Така заправка додасть смаку будь-якому салату.

Також ми розповідали про цукати із черешні.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost