- Главная
- Новости
- Агро
- С/Г продукція
- Кріп на зиму: просто, дешево й корисно
Кріп на зиму: просто, дешево й корисно
Узимку можна насолоджуватися смаком соковитого свіжого кропу, просто відкривши банку.
Узимку свіжа зелень дорожчає і часто виявляється не такою вже й свіжою. Якщо ви не маєте можливості влаштувати грядочку просто вдома, аби смакувати свіжим кропом узимку, можна скористатися простим, дешевим і корисним способом запасти його на зиму.
Інгредієнти:
кріп
сіль
олія, якою ви зазвичай заправляєте салати
Приготування.
Попередньо кріп промити — краще в підсоленій воді: на 2 л води кілька столових ложок солі, вона забирає все зайве із зелені — і комах, і пил та бруд.
Просушити кріп і зрізати черешки, щоб залишилася сама зелень.
Шинкуємо частину кропу, що залишилася, і відразу перекладаємо по заздалегідь стерилізованих банках (найкраще 250 мл) так, щоб баночки не були напхані дуже щільно.
Розігріти в каструлі такий самий об’єм олії до 70 °С. Якщо у вас нема кришки з термодатчиком, температуру можна визначити за димком — він починає підніматися якраз на 70 °С.
Зняти олію з плити, дати охолонути. Коли вона стане просто теплою, залити нею кріп у банках.
Після того, як банки охолонуть, закрити їх кришками — це потрібно, щоб не утворився конденсат.
Кріп готовий до тривалого зберігання. Краще зберігати його в холодильнику на холодній полиці – якщо ви щось зробили неправильно, може початися процес бродіння.
Таку заготовку можна буде додавати в будь-які салати, до відвареної картоплі тощо.
Тим часом відрізані черешки можна використати для приготування заправки до салатів
Інгредієнти:
кріп
оцет (будь-який, але краще яблучний)
Приготування.
Черешки нарізати й розкласти по пляшках.
Залити оцтом (приблизно такий самий об’єм) і закрутити кришкою. У перший тиждень можливе легке бродіння, тому надлишки оцту потрібно буде зливати.
Така заправка додасть смаку будь-якому салату.
Також ми розповідали про цукати із черешні.