- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Цукати із черешні: рецепт
Цукати із черешні: рецепт
Спосіб приготування майже такий самий, як у звичайного варення.
Зазвичай із фруктів та ягід на зиму варять варення, але можна приготувати й цукати. «Дача. Сад та город» пропонує такий рецепт цукатів із черешні.
Інгредієнти:
черешня — 1 кг
цукор — 1 кг
вода — 500 мл
кислота лимонна — 1 ч. л.
ванільний цукор — 1 ч. л.
цукрова пудра — за смаком
Приготування.
Ягоди добре промити й видалити кісточки. Підсушити.
У каструлю налити воду. Додати цукор, лимонну кислоту та ванільний цукор. Довести до кипіння.
Зняти сироп із вогню. Опустити ягоди черешні в сироп і добре перемішати. Накрити кришкою йзалишити до повного остигання.
Охолоджені ягоди відправити знову на вогонь. Закип'ятити та проварити 3-5 хвилин.
Вимкнути вогонь. Знову накрити кришкою і залишити остигати. Процедуру варіння повторити ще раз.
Після остигання сиропу черешню витягнути шумівкою в друшляк. Залишити ягоди на 3-5 годин.
Застелити пергаментом лист. Викласти черешню в один шар.
Відправити ягоди сушитися на 3-5 годин у духовку.
Черешневі цукати можна обваляти в цукровій пудрі.
Цукати з черешні готові.
Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.