Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Компанія Firefly Aerospace, власником якої є українець, запустила ракету Alpha в космос (відео)

Компанія Firefly Aerospace, власником якої є українець, запустила ракету Alpha в космос (відео)

Вартість невдалого запуску – $ 15 млн.

1 мин на прочтение03 Сентября 2021, 14:23
Firefly Aerospace Firefly Aerospace
Поделиться:

Зранку 3 вересня Firefly Aerospace зробило першу спробу запустити ракету Alpha. Вперше трансляція запуску ракети велася й українською мовою. 

Старт відбувся о 4:59 за київським часом із бази Ванденберг Космічних сил США в Каліфорнії. Після досягнення носієм точки maхQ на траєкторії,  приблизно через 2,5 хвилини після старту, ракета вибухнула.

«На першому етапі підйому Alpha сталася аномалія, яка привела до втрати носія. У міру збору додаткової інформації будуть надані додаткові відомості», — повідомили в компанії.

У Firefly уточнили: перед тим, як почати зворотний відлік, була очищена стартова територія і всі прилеглі райони, щоб мінімізувати ризик для співробітників компанії, персоналу бази та публіки.

Всі 92 кг корисного навантаження, яке ризикнули відправити на ракеті в її дебютному польоті розробники, втрачені. Вартість невдалого запуску – $ 15 млн.

«Сьогодні історичний день для Firefly. Я вдячний команді, яка доклала так багато зусиль для того, щоб перший запуск став можливим»,написав власник Firefly Aerospace, український підприємець Максим Поляков у Фейсбуці. Додавши, що компанія  продовжить працювати над тим, щоб виконувати всі протоколи безпеки.

Як відомо, компанія раніше називалася Firefly Space Systems і це було приватне аерокосмічне підприємство, зі штаб-квартирою в Остіні (Техас, США). Воно розробляло легкі ракети-носії для запуску вантажів у космос. У 2017 році компанію купив українець, перезапустивши її під новою назвою Firefly Aerospace.

Нагадаємо, NASA шукає людей, які захочуть провести рік у «марсіанських» умовах.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.