Вверх
Дать отзыв

Хворим на коронавірус порадили помирати вдома: в Індонезії дозволена самоізоляція людей з безсимптомним COVID-19

Влада Індонезії відкрила понад 6 000 нових ліжкомісць, але незважаючи на це безсимптомним людям і людям з легкими симптомами як і раніше надається можливість залишатися вдома.

2 мин на прочтение14 Августа 2021, 17:06
Поделиться:

Індонезієць Тауфік Хідаят ходить по домівках померлих від коронавируса, щоб забрати тіла. Він очолює дюжину трунарів-добровольців, які приймають дзвінки від скорботних сімей в столиці Індонезії Джакарті,  яка потерпає від спалаху COVID-19.

Як повідомляє CNN, люди  помирають вдома, незважаючи на нові можливості в лікарнях і ізоляторах країни, де тисячі ліжок порожні. Справа в тому, що минулого місяця, коли дуже заразний варіант «Дельта» поширився по Індонезії, лікарняна система країни опинилася швидко перевантажена. Пацієнтам з позитивним результатом було рекомендовано ізолюватися у  будинках, якщо у них не було симптомів. Прооте деяким не вдавалося знайти лікарняне ліжко, коли їх стан погіршувався.

У матеріалі CNN наводиться історія 62-річного водія, який мав позитивний результат тесту на COVID в кінці червня і слідуючи інструкціям влади,   залишився вдома. Як розповів його зять,   через кілька днів після початку домашньої ізоляції  водія, захворіли його  мати   і дві сестри.  Незабаром усім трьом знадобилася професійна медична допомога, але в ковідной лікарні швидкої допомоги  змогли прийняти тільки одну людину. В  лікарню відправли сестру, а 62-річний чоловік помер.

Влада Індонезії відкрила понад 6 000 нових ліжкомісць, але незважаючи на це   безсимптомним людям і людям з легкими симптомами як і раніше надається можливість залишатися вдома. Домашня ізоляція сприяє поширенню вірусу, тому що багато людей живуть в тісноті, де неможливо захистити членів родини.

Нагадаємо, збудник штаму "Дельта" вражає нервову систему: як захиститися.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.