Вверх
Дать отзыв

Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває. Правда про яблука

Вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

2 мин на прочтение08 Января 2021, 08:15
pixabay. pixabay.
Поделиться:

В Уельсі існує приказка "Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває". Вживання яблук насправді не пов'язане з меншою кількістю відвідувань лікаря, додавання яблук у раціон може покращити здоров’я через свою поживність та високий вміст вітамінів і антиоксидантів. 

Поживна цінність

За даними Nutrition Data у 100 г яблука без шкірки міститься:

  • 48 калорій;
  • 12,8 г вуглеводів;
  • 0,1 г жиру;
  • 0,3 г білку;
  • 1,3 г клітковини;
  • 4 мг вітаміну С (7% денної норми);
  • 90 мг калію (3% денної норми).

Корисні властивості

Дослідження показують, що вживання більшої кількості яблук може зменшити ризик хронічних захворювань, включаючи серцеві захворювання.

Інше дослідження за участі 20 000 дорослих, показало, що споживання білої м’якоті фруктів та овочів, включаючи яблука, зменшує ризики інсульту.

Це пов'язано з наявністю флавоноїдів у яблуках, які зменшують запалення та підтримують здоров’я серця.

Яблука також багаті на розчинну клітковину, яка допомагає знизити артеріальний тиск і рівень холестерину. Завдяки вмісту клітковини, яблука сприяють відчуттю насичення, зменшують споживання калорій та збільшують вірогідність втрати ваги.

Окрім цього, дослідження на тваринах показують, що вживання яблук може допомогти зменшити окислювальний стрес, запобігти розумовому спаду, погіршенню пам'яті та уповільнити старіння.

Згідно з одним великим оглядом, вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

Шкідливі властивості

Щоденне вживання одного яблука навряд чи зашкодить вашому здоров’ю. Однак споживання кількох яблук щодня може спричинити кілька несприятливих побічних ефектів.

Зокрема, швидке збільшення клітковини протягом короткого періоду часу може спричинити такі симптоми, як гази, здуття живота та біль у шлунку.

Як і інші фрукти, яблука також містять велику порцію вуглеводів. Тому тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом вуглеводів або кетогенну дієту доведеться пом'якшити споживання яблук.

Джерело:  liga.net. 

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Изображение создано ИИ
Современный дизайнер интерьера Киев, как помощник в создании желаемого дома
4 мин на прочтениечас назад
Фото из открытых источников
Скандинавские ледники стремительно тают — ученые бьют тревогу
2 мин на прочтение2 часа назад
Кабмин назначил новых заместителей в Минэнерго и руководителя ГАРТ
Кадровые перестановки в КМУ: новые назначения в энергетике и туризме, увольнения в Минздраве
1 мин на прочтение3 часа назад
Изображение сгенерировано ИИ
Международное соглашение о предотвращении пандемий ВОЗ: глобальный шаг к безопасности или компромисс с ограничениями?
6 мин на прочтение3 часа назад
Столица готовится к Пасхе - обращение КГГА
1 мин на прочтение4 часа назад
Чехия объявила о полной независимости от российской нефти, хотя «Дружба» останется заполненной
2 мин на прочтение5 часов назад
Болгария передумала продавать Украине ядерные реакторы для ХАЭС — почему так произошло и действительно ли это только к лучшему
7 мин на прочтение6 часов назад
Украинская рыба для ВСУ: Первые аукционы на Prozorro
3 мин на прочтение6 часов назад