Догори
Дати відгук

Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває. Правда про яблука

Вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

2 хв на прочитання08 Січня 2021, 08:15
pixabay. pixabay.
Поділитись:

В Уельсі існує приказка "Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває". Вживання яблук насправді не пов'язане з меншою кількістю відвідувань лікаря, додавання яблук у раціон може покращити здоров’я через свою поживність та високий вміст вітамінів і антиоксидантів. 

Поживна цінність

За даними Nutrition Data у 100 г яблука без шкірки міститься:

  • 48 калорій;
  • 12,8 г вуглеводів;
  • 0,1 г жиру;
  • 0,3 г білку;
  • 1,3 г клітковини;
  • 4 мг вітаміну С (7% денної норми);
  • 90 мг калію (3% денної норми).

Корисні властивості

Дослідження показують, що вживання більшої кількості яблук може зменшити ризик хронічних захворювань, включаючи серцеві захворювання.

Інше дослідження за участі 20 000 дорослих, показало, що споживання білої м’якоті фруктів та овочів, включаючи яблука, зменшує ризики інсульту.

Це пов'язано з наявністю флавоноїдів у яблуках, які зменшують запалення та підтримують здоров’я серця.

Яблука також багаті на розчинну клітковину, яка допомагає знизити артеріальний тиск і рівень холестерину. Завдяки вмісту клітковини, яблука сприяють відчуттю насичення, зменшують споживання калорій та збільшують вірогідність втрати ваги.

Окрім цього, дослідження на тваринах показують, що вживання яблук може допомогти зменшити окислювальний стрес, запобігти розумовому спаду, погіршенню пам'яті та уповільнити старіння.

Згідно з одним великим оглядом, вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

Шкідливі властивості

Щоденне вживання одного яблука навряд чи зашкодить вашому здоров’ю. Однак споживання кількох яблук щодня може спричинити кілька несприятливих побічних ефектів.

Зокрема, швидке збільшення клітковини протягом короткого періоду часу може спричинити такі симптоми, як гази, здуття живота та біль у шлунку.

Як і інші фрукти, яблука також містять велику порцію вуглеводів. Тому тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом вуглеводів або кетогенну дієту доведеться пом'якшити споживання яблук.

Джерело:  liga.net. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото:
ТСН
Один на 100 тисяч: у Києві немовляті успішно видалили пухлину, удвічі більшу за його голову
3 хв на прочитаннягодина тому
Фото: CNN Turk
Море вийшло з берегів: у Туреччині затопило підприємства та будинки, літаки не можуть приземлитися (ФОТО, ВІДЕО)
1 хв на прочитання2 години тому
Фото:
Рівне 1
Як і коли нараховуватиметься 1000 гривень за вакцинацію – розповіла заступниця міністра економіки
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Інтерфакс
Заразність, небезпека, мутації штаму «Омікрон» — лікар розповіла, коли дізнаємося всю інформацію
2 хв на прочитання5 годин тому
Що потрібно враховувати, заводячи домашнього улюбленця: радить зоопсихолог
2 хв на прочитання6 годин тому
В Україні збільшать екологічний податок — депутати ухвалили закон
2 хв на прочитання6 годин тому
У Києві три дні прийматимуть небезпечні відходи — адреса
2 хв на прочитання7 годин тому
На Прикарпатті за фіктивними документами хотіли вивезти великий об'єм лісу
2 хв на прочитання8 годин тому