Догори
Дати відгук

Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває. Правда про яблука

Вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

2 хв на прочитання08 Січня 2021, 08:15
pixabay. pixabay.
Поділитись:

В Уельсі існує приказка "Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває". Вживання яблук насправді не пов'язане з меншою кількістю відвідувань лікаря, додавання яблук у раціон може покращити здоров’я через свою поживність та високий вміст вітамінів і антиоксидантів. 

Поживна цінність

За даними Nutrition Data у 100 г яблука без шкірки міститься:

  • 48 калорій;
  • 12,8 г вуглеводів;
  • 0,1 г жиру;
  • 0,3 г білку;
  • 1,3 г клітковини;
  • 4 мг вітаміну С (7% денної норми);
  • 90 мг калію (3% денної норми).

Корисні властивості

Дослідження показують, що вживання більшої кількості яблук може зменшити ризик хронічних захворювань, включаючи серцеві захворювання.

Інше дослідження за участі 20 000 дорослих, показало, що споживання білої м’якоті фруктів та овочів, включаючи яблука, зменшує ризики інсульту.

Це пов'язано з наявністю флавоноїдів у яблуках, які зменшують запалення та підтримують здоров’я серця.

Яблука також багаті на розчинну клітковину, яка допомагає знизити артеріальний тиск і рівень холестерину. Завдяки вмісту клітковини, яблука сприяють відчуттю насичення, зменшують споживання калорій та збільшують вірогідність втрати ваги.

Окрім цього, дослідження на тваринах показують, що вживання яблук може допомогти зменшити окислювальний стрес, запобігти розумовому спаду, погіршенню пам'яті та уповільнити старіння.

Згідно з одним великим оглядом, вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

Шкідливі властивості

Щоденне вживання одного яблука навряд чи зашкодить вашому здоров’ю. Однак споживання кількох яблук щодня може спричинити кілька несприятливих побічних ефектів.

Зокрема, швидке збільшення клітковини протягом короткого періоду часу може спричинити такі симптоми, як гази, здуття живота та біль у шлунку.

Як і інші фрукти, яблука також містять велику порцію вуглеводів. Тому тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом вуглеводів або кетогенну дієту доведеться пом'якшити споживання яблук.

Джерело:  liga.net. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Винайдено технологію вирощування штучної шкіри: всього 24−48 годин на заживлення
Винайдено технологію вирощування штучної шкіри: всього 24−48 годин на заживлення
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Главком
У затопленому Бердянську електрострумом вбило двох чоловіків: один рятував іншого
1 хв на прочитання4 години тому
Біля Хуста фура не розминулася з поїздом
Біля Хуста фура не розминулася з поїздом, є постраждалі (ФОТО, ВІДЕО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Швеція та Франція відкрилися для українців
Швеція та Франція відкрилися для українців: в'їзд з негативним ПЛР-тестом або ковід-сертифікатом
2 хв на прочитання6 годин тому
Як військовослужбовцеві відмовитися від «добровільної» вакцинації проти COVID-19
3 хв на прочитання7 годин тому
Мертва риба і качки в Голосіївських озерах: ДЕЇ говорить про скидання отруйних хімікатів
1 хв на прочитання8 годин тому
Олімпійські ігри в Токіо: де дивитися трансляцію відкриття та змагання
1 хв на прочитання8 годин тому
«Навчитись у дельфінів людяності»: чому не можна просто випустити дельфінів із дельфінаріїв (ВІДЕО)
5 хв на прочитання9 годин тому