Догори
Дати відгук

Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває. Правда про яблука

Вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

2 хв на прочитання08 Січня 2021, 08:15
pixabay. pixabay.
Поділитись:

В Уельсі існує приказка "Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває". Вживання яблук насправді не пов'язане з меншою кількістю відвідувань лікаря, додавання яблук у раціон може покращити здоров’я через свою поживність та високий вміст вітамінів і антиоксидантів. 

Поживна цінність

За даними Nutrition Data у 100 г яблука без шкірки міститься:

  • 48 калорій;
  • 12,8 г вуглеводів;
  • 0,1 г жиру;
  • 0,3 г білку;
  • 1,3 г клітковини;
  • 4 мг вітаміну С (7% денної норми);
  • 90 мг калію (3% денної норми).

Корисні властивості

Дослідження показують, що вживання більшої кількості яблук може зменшити ризик хронічних захворювань, включаючи серцеві захворювання.

Інше дослідження за участі 20 000 дорослих, показало, що споживання білої м’якоті фруктів та овочів, включаючи яблука, зменшує ризики інсульту.

Це пов'язано з наявністю флавоноїдів у яблуках, які зменшують запалення та підтримують здоров’я серця.

Яблука також багаті на розчинну клітковину, яка допомагає знизити артеріальний тиск і рівень холестерину. Завдяки вмісту клітковини, яблука сприяють відчуттю насичення, зменшують споживання калорій та збільшують вірогідність втрати ваги.

Окрім цього, дослідження на тваринах показують, що вживання яблук може допомогти зменшити окислювальний стрес, запобігти розумовому спаду, погіршенню пам'яті та уповільнити старіння.

Згідно з одним великим оглядом, вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

Шкідливі властивості

Щоденне вживання одного яблука навряд чи зашкодить вашому здоров’ю. Однак споживання кількох яблук щодня може спричинити кілька несприятливих побічних ефектів.

Зокрема, швидке збільшення клітковини протягом короткого періоду часу може спричинити такі симптоми, як гази, здуття живота та біль у шлунку.

Як і інші фрукти, яблука також містять велику порцію вуглеводів. Тому тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом вуглеводів або кетогенну дієту доведеться пом'якшити споживання яблук.

Джерело:  liga.net. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Юлія Свириденко. Фото з відкритих джерел
Можлива наступниця Шмигаля: хто така Юлія Свириденко і що чекає на неї у кріслі прем'єра
3 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Реєстр біометану в Україні адаптували до стандартів ЄС
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: ілюстративне
Кабмін провів кадрові призначення у Держслужбі у справах дітей та Держагентстві "ПлейСіті"
1 хв на прочитання4 години тому
Комерційний директор Групи Метінвест Дмитро Ніколаєнко. Фото: Метінвест
Безпека, гарантії та страхування: "Метінвест" окреслив ключові умови для відновлення промисловості
2 хв на прочитання4 години тому
Лляне поле на місці падіння метеорита: як фермер на Полтавщині поєднав космос та органічне землеробство
1 хв на прочитання5 годин тому
Біометрія замість штампів: з осені 2025 року зміниться перетин кордону ЄС для українців
2 хв на прочитання7 годин тому
Готові до несподіваних поворотів? Ретроградний Меркурій вже на порозі
3 хв на прочитання8 годин тому
Літак розбився і вибухнув на території аеропорту "Саутенд"
2 хв на прочитання11 годин тому