Догори
Дати відгук

Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває. Правда про яблука

Вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

2 хв на прочитання08 Січня 2021, 08:15
pixabay. pixabay.
Поділитись:

В Уельсі існує приказка "Хто яблуко в день з'їдає, у того лікар не буває". Вживання яблук насправді не пов'язане з меншою кількістю відвідувань лікаря, додавання яблук у раціон може покращити здоров’я через свою поживність та високий вміст вітамінів і антиоксидантів. 

Поживна цінність

За даними Nutrition Data у 100 г яблука без шкірки міститься:

  • 48 калорій;
  • 12,8 г вуглеводів;
  • 0,1 г жиру;
  • 0,3 г білку;
  • 1,3 г клітковини;
  • 4 мг вітаміну С (7% денної норми);
  • 90 мг калію (3% денної норми).

Корисні властивості

Дослідження показують, що вживання більшої кількості яблук може зменшити ризик хронічних захворювань, включаючи серцеві захворювання.

Інше дослідження за участі 20 000 дорослих, показало, що споживання білої м’якоті фруктів та овочів, включаючи яблука, зменшує ризики інсульту.

Це пов'язано з наявністю флавоноїдів у яблуках, які зменшують запалення та підтримують здоров’я серця.

Яблука також багаті на розчинну клітковину, яка допомагає знизити артеріальний тиск і рівень холестерину. Завдяки вмісту клітковини, яблука сприяють відчуттю насичення, зменшують споживання калорій та збільшують вірогідність втрати ваги.

Окрім цього, дослідження на тваринах показують, що вживання яблук може допомогти зменшити окислювальний стрес, запобігти розумовому спаду, погіршенню пам'яті та уповільнити старіння.

Згідно з одним великим оглядом, вживання одного яблука на день зменшує на 28% ризик розвитку діабету 2 типу у порівнянні з відсутністю жодного яблука у раціоні.

Шкідливі властивості

Щоденне вживання одного яблука навряд чи зашкодить вашому здоров’ю. Однак споживання кількох яблук щодня може спричинити кілька несприятливих побічних ефектів.

Зокрема, швидке збільшення клітковини протягом короткого періоду часу може спричинити такі симптоми, як гази, здуття живота та біль у шлунку.

Як і інші фрукти, яблука також містять велику порцію вуглеводів. Тому тим, хто дотримується дієти з низьким вмістом вуглеводів або кетогенну дієту доведеться пом'якшити споживання яблук.

Джерело:  liga.net. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Картопляна запіканка з кабачками та м'ясним фаршем — чудовий вибір для ситної сімейної вечері
2 хв на прочитання18 годин тому
Honey Deuce («Медова двійка») — одна з найпопулярніших зірок чемпіонату US Open. Дастін Сатлофф/USTA/AP
Серед інгредієнтів — горілка: коктейль на $10 млн завоював шалену популярність на тенісному турнірі US Open
3 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Енергетика, медицина, агросектор і довкілля: уряд сьогодні ухвалив низку важливих рішень
5 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Рибне господарство потребує стратегічного планування і наукового підходу, - Мінагрополітики
1 хв на прочитанняВчора
Запечене овочеве рагу: простий рецепт
1 хв на прочитанняВчора
У Мінагро затвердили зміни до Вимог безпечності та якості молока і молочних продуктів
1 хв на прочитання05 Вересня 2024
Працівник Держпродспоживслужби вимагав хабарі, "імітуючи" порушення санітарних вимог у підприємців
1 хв на прочитання05 Вересня 2024
2000 мальків лосося дунайського оселилися у річці Черемош (ФОТО)
2 хв на прочитання05 Вересня 2024
Більше з GreenPost