Вверх
Дать отзыв

Фермер розорав 22 гектари охоронної зони заповідника «Стрільцівський степ» на Луганщині

Заповідником «Стрільцівський степ» оголосили в 1948 р.

1 мин на прочтение13 Августа 2021, 10:03
Фермер розорав 22 гектари охоронної зони заповідника «Стрільцівський степ» на Луганщині Фермер розорав 22 гектари охоронної зони заповідника «Стрільцівський степ» на Луганщині
Поделиться:

За інформацією екологів з Української природоохоронної групи, це сталося, поки директор Луганського заповідника перебував у відпустці. 

Заповідником «Стрільцівський степ» оголосили в 1948 р. із назвою «Державний степовий бабаковий заповідник Стрілецький степ». Уздовж периметра заповідника була створена кілометрова охоронна зона. Розташований біля села Криничне Великоцької сільради на території Міловського району Луганської області. Площа — 1036,5 га.

У «Стрільцівському степу» з 1923 року охороняється найвідоміша в Україні популяція бабака степового. Саме для його збереження було створено заповідник.

Екологи вже написали скарги до Генеральної прокуратури України та Національної поліції України.

Відомо, що природно-заповідний фонд перебуває під охороною держави та є національним надбанням всього українського народу. Пошкодження територій ПЗФ передбачає відповідальність згідно зі ст. 252 Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо, на Хмельниччині буревій понівечив 100 га лісу (ФОТО).

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost