Вверх
Дать отзыв

Економія часу чи шкода здоров`ю: сьогодні День народження святкує мікрохвильова піч

Перша мікрохвильова піч була випущена у 1947 році

2 мин на прочтение06 Декабря 2023, 12:00
День народження мікрохвильовки День народження мікрохвильовки
Поделиться:

У сучасному світі майже кожна родина має свою мікрохвильову піч - цей пристрій є невід'ємною частиною нашого побуту. Вона допомагає економити час, забезпечуючи швидке розігрівання або розморожування продуктів, а також може приготувати страви. Сьогодні на ринку представлено безліч моделей, які вражають своїм різноманіттям дизайну та функціональністю. 

Проте, не завжди мікрохвильова піч була нашим надійним помічником. Її історія починається в 1945 році, коли інженер компанії Raytheon П. Спенсер випадково відкрив можливості нагрівання продуктів за допомогою магнетрона. Це відкриття послужило створенню першої мікрохвильової печі, яка була запатентована 8 жовтня 1946 року. День народження мікрохвильової печі відзначається 6 грудня - в день видачі патенту на винахід. 

Перша мікрохвильова піч була випущена у 1947 році та призначалася для розморожування їжі в арміях США. Вона була значно більшого розміру, ніж сучасні моделі, мала висоту близько 175 сантиметрів та вагу 340 кілограм. 

Однак, деякі міфи про мікрохвильову піч все ще існують. Наприклад, часто поширюється думка, що залізні речі не можна ставити в мікрохвильову піч, оскільки вони можуть вибухнути всередині. Проте, це не так - все, що може статися, це пошкодження магнетрона в результаті іскріння, що може призвести до поломки пристрою.

Міфи про мікрохвильову піч:

Одним з найпоширеніших міфів про мікрохвильову піч є той, що її використання може призвести до раку. На жаль, це не так - дослідження показали, що мікрохвильова піч не має жодного впливу на здоров'я людини.

Інший міф пов'язаний з тим, що мікрохвильова піч знищує всі корисні речовини в їжі. Однак, це також не зовсім правда - хоча деякі вітаміни та мінерали можуть бути знищені при використанні мікрохвильової печі, багато інших корисних речовин залишаються в продуктах.

Часто говорять, що мікрохвильова піч може змінити структуру їжі та води, зробивши її менш корисною для організму. Ніяке “ДНК води” мікрохвильова піч зруйнувати не може. За однієї простої причини: у води немає ДНК. Так само нагріта в мікрохвильовій печі вода не руйнує ДНК рослин чи інших живих створінь.

Отже, багато міфів про мікрохвильову піч є просто міфами, і використання цього пристрою не повинно викликати жодних серйозних проблем

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Фото иллюстративное
Какую рыбу не стоит есть: названы виды, содержащие больше всего паразитов и тяжелых металлов
1 мин на прочтение3 часа назад
Фото иллюстративное
7 декабря во всех регионах Украины применят почасовые отключения света по 3-4 очереди
1 мин на прочтение4 часа назад
Херсонська ТЕЦ / Фото: focus.ua
Почти 100 снарядов прилетело по Херсонской ТЭЦ
1 мин на прочтение6 часов назад
Фото: Хмельницкая ЕАС / Энергоатом
Украинские АЭС снизили мощность, введены аварийные отключения
1 мин на прочтение7 часов назад
Гороскоп для всех знаков Зодиака на воскресенье, 7 декабря 2025 года
10 мин на прочтение9 часов назад
Защитный экран Чернобыльской АЭС потерял основную функцию безопасности из-за удара дрона — МАГАТЭ
1 мин на прочтение10 часов назад
В Кривом Роге из-за ракетного удара и гидроударов вышли из строя котельные
1 мин на прочтение12 часов назад
День Вооруженных Сил Украины: сила, выстраданная войной
2 мин на прочтение13 часов назад