Вверх
Дать отзыв
  • Главная
  • Новости
  • Еко
  • Клімат
  • Грета Тунберг розповіла, як поборола аутизм та навчилася бути щасливою, займаючись кліматичним рухом 

Грета Тунберг розповіла, як поборола аутизм та навчилася бути щасливою, займаючись кліматичним рухом 

У психічному розладі вона знайшла «суперсилу».

2 мин на прочтение29 Сентября 2021, 11:26
Фото: The Guardian Фото: The Guardian
Поделиться:

Британське видання The Guardian опублікувало велике інтерв’ю з Гретою Тунберг, у якому розповідається, як формувалася особистість екоактивістки: як під впливом її особливостей, зокрема, аутизму, формувався характер, як вплинули на неї знущання у школі. І як згодом вона знайшла в собі «суперсилу».

Відомо, що в дитинстві Греті поставили діагноз синдром Аспергера (розлад аутичного спектру).

Тоді вона страждала від цього, а зараз описує аутизм як свою суперсилу.

У вісім років дівчинка побачила фільм, в якому армада пластика атакує наші океани. Вона не могла викинути це з голови й почала більше читати про екологічні проблеми та лякалася все більше і більше.

В 11 років вона впала в глибоку депресію та припинила їсти. І говорити — навіть із мамою, батьком і сестрою. 

«Одна із причин — я не могла осмислити той факт, що люди, здавалося, не вважали важливим все, що відбувалося зі світом, а думали тільки про себе. Я була дуже чутливою дитиною з аутизмом, тому я багато думала про це, і це мене пригнічувало», — розповіла вона.

Вона додала, що багато людей з аутизмом особливо зацікавлені в тому, щоб цілеспрямовано чимось займатися.

«Іноді це дуже корисна річ. Аутизм може обмежувати вас, але якщо ви потрапляєте у сприятливі обставини, якщо ви перебуваєте поруч із потрібними людьми та відчуваєте, що у вас є мета, тоді його можна використати на користь. І я думаю, що роблю це зараз», — каже Грета.

Тунберг стала не тільки найвідомішою у світі активісткою з боротьби зі зміною клімату, а й найвідомішою активісткою у сфері аутизму.

Дівчина каже, що зустріла багато однодумців.

«До руху «П'ятниці заради майбутнього» приєднується дуже багато людей, схожих на мене. У багатьох є аутизм, і вони дуже відкриті та привітні», — зазначила екоактивістка.

На її думку, так багато людей з аутизмом стають екоактивістами тому, що вони не можуть самі собі брехати — в них є внутрішня потреба говорити правду, як вони її бачать.

«Я знаю багатьох людей, які були в депресії, а потім вони приєдналися до кліматичного руху «П'ятниці заради майбутнього», знайшли мету в житті, знайшли дружбу та спільноту, в якій їм дуже раді».

Нагадаємо, що раніше Грета розповіла про своє життя журналу Vogue Scandinavia.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost