Бульйон корисний і шкідливий: чому «перший бульйон» потрібно вилити

1 мин на прочтение28 Января 2023, 14:09

Хоча він і здається найсмачнішим.

Бульйон дуже корисний, якщо правильно його приготувати, розповідає Omega_Med.

Є таке поняття, як вторинний бульйон (спочатку відварюють м'ясо 20-30 хвилин, потім виливають перший бульйон і заливають нову воду). І після фрази «вилити перший бульйон» у декого стає волосся дибки і піна бризкає з рота — мовляв, усе ж таки найсмачніше й найкорисніше вилили.

А ось і ні. У першому бульйоні замість корисного можна знайти антибіотики, гормони, якими так старанно напихали м'ясо. Ще там можна знайти консерванти, які були потрібні, щоб надати м'ясу товарного вигляду.

Вторинний бульйон не містить не лише всього цього, але ще в ньому немає пуринових основ (не можна при подагрі), немає зайвого жиру, ще й алергенів менше стало.

Тому, якщо йдеться про користь бульйону, то йдеться однозначно про вторинний бульйон і ніякий інший.

Також ми розповідали про кістковий бульйон — чудодійний еліксир молодості та здоров’я, який готується з відходів: найкращі рецепти.

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Поделиться: