Вверх
Дать отзыв

Болгарія відкриває кордони для іноземних туристів

Болгарія намагається адаптувати свої правила до загальних норм ЄС.

1 мин на прочтение28 Апреля 2021, 21:45
Болгарія відкриває кордони для іноземних туристів Болгарія відкриває кордони для іноземних туристів
Поделиться:

У МОЗ Болгарії оголосили про відкриття кордонів для іноземних туристів — в’їзд мандрівникам буде дозволений із 1 травня. Про це заявив виконувач обов’язків міністра охорони здоров’я Болгарії Костадин Ангелов, передає Radio Bulgaria. За його словами, в’їзд буде дозволений у зв’язку з початком туристичного сезону.

Однак для в’їзду до країни мандрівникам необхідно буде мати із собою будь-який із трьох видів медичних документів — сертифікат вакцинації від коронавірусу, негативний ПЛР-тест або довідку про антитіла.

Як зазначають на сайті посольства, Болгарія намагається адаптувати свої правила до загальних норм ЄС.

З минулого тижня у країні послабили карантин і розпочали заняття в загальноосвітніх закладах. Загальні правила безпеки — носіння масок, дистанція не менше ніж 1,5 метра, дезінфекція — продовжують діяти.

Зазначимо, що наразі прямі рейси з України в Болгарію виконують Windrose Airlines і Ryanair.

Квитки в Болгарію пропонують українські авіакомпанії SkyUp Airlines, Ryanair і Windrose.

Нагадаємо, з 15 червня авіакомпанії можуть почати вимагати у туристів, які подорожують до країн ЄС, так звані коронавірусні, або зелені паспорти. Видавати цей документ будуть органи національної системи охорони здоров'я в кожній із країн ЄС, лікарні або тестові центри. Отримати сертифікати зможуть громадяни ЄС і члени їхніх сімей. 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.