Вверх
Дать отзыв

7 найкомфортніших для літнього відпочинку регіонів Туреччини

Сьогодні ми розглянемо літні локації, які завоювали репутацію кращих у 2021 році.

2 мин на прочтение10 Июля 2021, 21:56
7 найкомфортніших для літнього відпочинку регіонів Туреччини 7 найкомфортніших для літнього відпочинку регіонів Туреччини
Поделиться:

Туреччина залишається одним із найпривабливіших літніх напрямків. Туристична сфера тут активно розвивається, пропонуючи мандрівникам максимально комфортні умови у поєднанні з прийнятними цінами. За цим напрямком щороку продаються сотні гарячих путівок зі знижкою до 50 %.

Всупереч стереотипу, купити тур до Туреччини варто як поціновувачам пляжних розваг, так і шанувальникам екскурсійних програм. Більшість готелів орієнтовані на сімейний відпочинок, надаючи розваги для малюків, послуги професійних нянь і аніматорів. Сьогодні ми розглянемо літні локації, які завоювали репутацію кращих у 2021 році.

 Топ-7 турецьких курортів

Якщо ви хочете відпочити на Середземному морі, зверніть увагу на такі курорти.

Анталія — велике сучасне місто, популярність якого зумовлена не тільки мальовничими пляжами, але і наявністю міжнародного аеропорту. Крім купання в морі та водних видів спорту, ви можете насолодитися оглядом місцевих пам'яток: Ворота Адріана, водоспад Дуден, годинникова башта та мінарети. Поціновувачам екскурсій варто взяти оглядову поїздку містом або маршрут Демре-Міра-Кекова.

Аланья — старовинне, неймовірно мальовниче місто. Воно відоме білосніжним пляжем Клеопатри, великим аквапарком і красивими історичними будівлями. Це гарне місце для романтичної поїздки або відпочинку з дітьми.

Кемер — невеликий курорт поруч з Анталією, оточений горами та цитрусовими садами. Тут особливо чисто, а екологія потішить будь-якого гостя, адже місто розташоване на території національного парку поруч із Тороськими горами. Піщані та галькові пляжі відзначені «Блакитним прапором».

Сіде — в цьому місті збереглося безліч античних пам'яток історії та архітектури. Тут на вас чекають пологі пляжі, великий вибір водних видів спорту і знаменита дискотека OXYD.

Прагнете зануритися в Егейське море? Ось список кращих місць.

Мармарис — півострів між Середземним та Егейським морем. Туристів приваблюють золотисті пляжі, фантастично красиві пейзажі та сухий теплий клімат. Тут добре розвинена інфраструктура, чимало історичних пам'яток і музеїв.

Фетхіє — курорт, знаменитий цілющим кліматом, тихими блакитними бухтами та смарагдовою зеленню. Це заповідна зона, розташована неподалік від аеропорту Даламан. Море тут тихе, добре прогрівається. Поціновувачі активного відпочинку можуть зайнятися рафтингом, веслуванням, вітрильним спортом. Шанувальникам екскурсій варто відвідати місцевий музей і гробницю правителя Амінтаса.

Бодрум — один із найбільш молодіжних і «тусовочних» курортів. Східна частина міста всіяна нічними клубами та ресторанами, а західна — більш тиха, сюди їдуть поціновувачі водних видів спорту. Старі квартали Бодрума потішать мальовничими вуличками.

Якщо ж ви прагнете пригод і маєте бажання зануритися в унікальну атмосферу турецького побуту, обов'язково відвідайте (хоча б з екскурсією) Стамбул!

 

Читайте GreenPost в Facebook. Подписывайтесь на нас в Telegram.

Больше из GreenPost
Запуск зонда 'Чанье-6'. Фото: HECTOR RETAMAL/AFP
Китай запустил беспилотный зонд на обратную сторону Луны
1 мин на прочтение17 минут назад
Цветущие растения Не требуют ухода Что посадить на цветнике
Четыре цветущих растения, которые почти не требуют ухода
1 мин на прочтениечас назад
Ракус с раной за два дня до того, как его заметили с припаркой из лекарственных листьев. Фото: Armas
Орангутанг стал первым диким животным, самостоятельно вылечившим свою рану, сделав «мазь» из лекарственного растения.
3 мин на прочтениечас назад
Система экстренного оповещения врачей Первое медобъединение Львова
В 54 львовских больницах заработала система экстренного оповещения врачей - knopka
1 мин на прочтение2 часа назад
Теперь и Германия: прошли испытания ракеты с двигателем на свечном воске, которая должна транспортировать спутники в космос.
1 мин на прочтение3 часа назад
В Берлине на заводе по изготовлению систем ПВО и ракет произошел пожар: город в ядовитом дыме
1 мин на прочтение4 часа назад
В Арктике зафиксирован первый случай смерти моржа от птичьего гриппа
2 мин на прочтение4 часа назад
Глобальный экологический фонд поможет Украине запустить проекты по созданию устойчивой транспортной инфраструктуры для защиты биоразнообразия
1 мин на прочтение5 часов назад