Догори
Дати відгук

7 найкомфортніших для літнього відпочинку регіонів Туреччини

Сьогодні ми розглянемо літні локації, які завоювали репутацію кращих у 2021 році.

2 хв на прочитання10 Липня 2021, 21:56
7 найкомфортніших для літнього відпочинку регіонів Туреччини 7 найкомфортніших для літнього відпочинку регіонів Туреччини
Поділитись:

Туреччина залишається одним із найпривабливіших літніх напрямків. Туристична сфера тут активно розвивається, пропонуючи мандрівникам максимально комфортні умови у поєднанні з прийнятними цінами. За цим напрямком щороку продаються сотні гарячих путівок зі знижкою до 50 %.

Всупереч стереотипу, купити тур до Туреччини варто як поціновувачам пляжних розваг, так і шанувальникам екскурсійних програм. Більшість готелів орієнтовані на сімейний відпочинок, надаючи розваги для малюків, послуги професійних нянь і аніматорів. Сьогодні ми розглянемо літні локації, які завоювали репутацію кращих у 2021 році.

 Топ-7 турецьких курортів

Якщо ви хочете відпочити на Середземному морі, зверніть увагу на такі курорти.

Анталія — велике сучасне місто, популярність якого зумовлена не тільки мальовничими пляжами, але і наявністю міжнародного аеропорту. Крім купання в морі та водних видів спорту, ви можете насолодитися оглядом місцевих пам'яток: Ворота Адріана, водоспад Дуден, годинникова башта та мінарети. Поціновувачам екскурсій варто взяти оглядову поїздку містом або маршрут Демре-Міра-Кекова.

Аланья — старовинне, неймовірно мальовниче місто. Воно відоме білосніжним пляжем Клеопатри, великим аквапарком і красивими історичними будівлями. Це гарне місце для романтичної поїздки або відпочинку з дітьми.

Кемер — невеликий курорт поруч з Анталією, оточений горами та цитрусовими садами. Тут особливо чисто, а екологія потішить будь-якого гостя, адже місто розташоване на території національного парку поруч із Тороськими горами. Піщані та галькові пляжі відзначені «Блакитним прапором».

Сіде — в цьому місті збереглося безліч античних пам'яток історії та архітектури. Тут на вас чекають пологі пляжі, великий вибір водних видів спорту і знаменита дискотека OXYD.

Прагнете зануритися в Егейське море? Ось список кращих місць.

Мармарис — півострів між Середземним та Егейським морем. Туристів приваблюють золотисті пляжі, фантастично красиві пейзажі та сухий теплий клімат. Тут добре розвинена інфраструктура, чимало історичних пам'яток і музеїв.

Фетхіє — курорт, знаменитий цілющим кліматом, тихими блакитними бухтами та смарагдовою зеленню. Це заповідна зона, розташована неподалік від аеропорту Даламан. Море тут тихе, добре прогрівається. Поціновувачі активного відпочинку можуть зайнятися рафтингом, веслуванням, вітрильним спортом. Шанувальникам екскурсій варто відвідати місцевий музей і гробницю правителя Амінтаса.

Бодрум — один із найбільш молодіжних і «тусовочних» курортів. Східна частина міста всіяна нічними клубами та ресторанами, а західна — більш тиха, сюди їдуть поціновувачі водних видів спорту. Старі квартали Бодрума потішать мальовничими вуличками.

Якщо ж ви прагнете пригод і маєте бажання зануритися в унікальну атмосферу турецького побуту, обов'язково відвідайте (хоча б з екскурсією) Стамбул!

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання5 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Ганс Геневейн Роуз (Hans Gonewein Rose) — троянда-свято (ВІДЕО)
1 хв на прочитання5 годин тому
Фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
Фото: 24 Канал
Будьте уважні до дрібниць: фінансовий гороскоп на четвер, 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
Понад 8 кілометрів браконьєрських сіток вилучили з заказника на Кременчуцькому водосховищі
1 хв на прочитанняВчора
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитанняВчора
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитанняВчора
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитанняВчора
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитанняВчора