Чи думали ви коли-небудь про те, щоб додати до звичного варення з вишень чогось нового? У такому разі ми пропонуємо саме те, що вам потрібно.
Інгредієнти:
вишня — 1 кг;
цукор — 300 г;
лимон — 1 шт.;
шоколад — 1 плитка (або 2 столові ложки какао-порошку).
Приготування.
Заздалегідь прокип’ятити банки.
Спершу помити та висушити вишні. Розрізати їх навпіл і видалити кісточки.
Перекласти вишні в миску, додати цукор і 3 столові ложки лимонного соку. Пюрувати суміш за допомогою занурювального блендера до отримання однорідної маси.
Перелити суміш у каструлю з антипригарним покриттям і готувати на слабкому вогні, поступово додаючи какао чи подрібнений шоколад.
Періодично знімати піну, що утворюється, і варити, помішуючи, протягом приблизно однієї години, поки джем не загусне.
Щоб перевірити готовність, налити ложку джему на тарілку й нахилити її: якщо джем стікає повільно, він готовий.
Гарячий джем розлити по стерилізованих банках.
Відразу закрутити їх, перевернути догори дном на 15 хвилин для вакуумної герметизації, потім перевернути та зберігати у прохолодному місці.
Більше рецептів читайте на GreenPost.