Догори
Дати відгук

Знищують зайві кілограми: 2 типи продуктів, які сильно допомагають прискорити метаболізм

Вони також здатні сильно покращити настрій та загальне самопочуття за короткий період часу.

2 хв на прочитання20 Липня 2024, 06:55
Корисні прокдути Харчування Метаболізм Здорове схуднення Корисні прокдути Харчування Метаболізм Здорове схуднення
Поділитись:

Безумовно, прискорення вашого метаболізму та здорове схуднення не трапиться за один день, проте створення послідовної, здорової для кишечника дієти здатне сильно покращити настрій та загальне самопочуття за короткий період часу. Хочете приготувати здорову страву, але не знаєте, з чого почати? Тому, розповідаємо, на які продукти треба звернути увагу в першу чергу.

Цільнозернові продукти

Дієтологи відзначають, що при приготуванні здорової вечері один з вірних способів додати в їжу більше клітковини та білка - це зосередити свою увагу на цільнозернових продукта. Це горіхи, насіння, бобові, крупи, рис та багато інших.

Справа в тому, що для покращення метаболізму ключове значення має запобігання запаленню та здоров'ю кишечника. Нерозчинна клітковин сприяє хорошому спорожненню кишечника і знижує ризик виникнення запорів. Більше того, наукові дослідження показують, що дієти на основі клітковини знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу та раку товстої кишки.

Також не варто забувати про корисні вуглеводи, які споживаються з крупами. Вони найчастіше мають низький глікемічний індекс, але дають нашому організму ресурс відмовитися від солодощів. Останній інгредієнт навпаки лише уповільнює обмін речовин у тілі та його краще уникати.

Листова зелень

Темна листова зелень, така як шпинат, багата на поживні речовини для схуднення і прискорення обміну речовин, і її можна легко додавати в багато страв. Чи любите ви макарони, рис чи салат, включення у свою вечерю більшої кількості листової зелені у будь-якому випадку допоможе серйозно оздоровити ваш раціон.

У цьому продукті містяться корисні для схуднення поживні речовини, такі як вітаміни К, Е та клітковина. Крім того, цей продукт містить багато заліза. Низький рівень цього елемента гальмує обмінні процеси в організмі, тому для того, щоб розігнати метаболізм, не можна відчувати нестачу в ньому.

Це не чарівна пігулка

Зазначимо, що для прискорення метаболізму одного правильного харчування недостатньо. Зокрема, дуже важливо дотримуватися правильного режиму дня: спати по 8 годин на день і лягати до півночі, а також займатися хоча б найпростішою фізичною активністю. Все це досить сильно впливає на багато параметрів в організмі. Загалом, завжди потрібно пам'ятати, що здоров'я та схуднення – це в першу чергу стиль життя, і не існує чарівної таблетки, яка швидко здатна вирішити вашу проблему.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost