Хто б міг подумати, що маленький овоч, який часто використовують як добавку до борщу або для поліпшення смаку апетитних пампушок, може зберігати в собі таке багатство для здоров'я.
Вживати його бажано щодня, тільки так ефект буде накопичувальним і ви помітите позитивні зміни в організмі. І це звичайнісінький часник!
Описати однією фразою його корисні властивості просто неможливо. Це справжнісіньке джерело вітамінів і мінералів, які творять чудеса з нашим тілом.
Він підвищує загальний рівень імунітету, виводить токсини і захищає від різних захворювань. Якщо вживати його протягом трьох місяців, артеріальний тиск знизиться до здорових значень, а рівень тригліцеридів впаде.
Він також позитивно впливає і на здоров'я кісток. Саме тому спортсмени часто використовують його як харчову добавку. Китайські та індійські лікарі рекомендують їсти часник для боротьби з подагрою та паразитарними захворюваннями.
Найбільшу користь приносить великий вміст у ньому вітаміну С, який необхідний для виробництва колагену. Ще в ньому є вітаміни B1 і B6 — перший потрібен для правильного функціонування метаболізму, а другий відповідає за здоров'я нервової системи та покращує настрій.
Є в його складі і мінерали, такі як калій, кальцій, фосфор і магній. Завдяки їм організму легше контролювати кров'яний тиск і зберігати кістки та зуби міцними.
Також часник містить аліцин, квецетин і селен, які вирізняються протизапальними, антиоксидантними й антибактеріальними властивостями.
І хоча він має безліч корисних властивостей, деяким людям він категорично протипоказаний. За описаних нижче випадків, слід обмежити вживання цього овоча.
Перші, кому варто двічі подумати перед додаванням часнику в раціон — власники чутливих шлунків. Страви з ним можуть довго і важко перетравлюватися, призвести до дискомфорту і навіть печії.
Також не рекомендується його їсти людям із виразковою хворобою шлунка або дванадцятипалої кишки, щоб не погіршити свій стан.
Якщо ж у вас алергія на цибулю, часник або цибулю-порей, то краще не гратися з фортуною, а відкласти її в дальню шухляду.
Більше новин читайте на GreenPost.