Догори
Дати відгук

Зіпсуються за лічені дні: які продукти не можна зберігати у дверцятах холодильника

Варто дотримуватися цих правил, щоб їжа була корисною ще довгий час.

1 хв на прочитання08 Серпня 2023, 13:00
Поділитись:

Доволі часто доводиться класти певні продукти у дверцята холодильника. У цьому є переваги і недоліки. Такий спосіб зберігання продуктів дозволяє помістити більше продуктів, однак є певна їжа, яка може досить швидко зіпсуватися. Розповідаємо, що не можна зберігати у дверцятах холодильника. 

Яйця

Яйця потребують стабільної температури, тому рекомендується класти їх на верхню полицю. Також не можна зберігати у дверцятах холодильника домашні соуси, приготовані на основі яєць, наприклад, майонез.

Шоколад

Шоколад рекомендується зберігати при кімнатній температурі. Найкраще місце для нього - сухе і прохолодне. Коли шоколад покласти в холодильник, на ньому можуть утворитися бульбашки, що впливають на аромат і смак.

Фрукти та овочі

Фрукти та овочі варто зберігати в окремих контейнерах, що розташовані в нижній частині холодильника. Ця частина зазвичай відокремлена від загального простору прозорим склом і має спеціальні лотки. 

Молоко

Молоко не рекомендується зберігати у дверцятах холодильника. Температура на дверцятах змінюється через постійне відкривання та закривання, що не відповідає умовам зберігання цього продукту. Краще розмістити його вглиб холодильника, де молоко збережеться стільки, скільки вказано на упаковці. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.