Догори
Дати відгук

Зеленський хоче вакцинуватися від COVID у прямому ефірі

Також Володимир Зеленський хоче отримати щеплення від ковіду одним із перших у країні. Мовляв, прагне показати українцям гарний приклад.

2 хв на прочитання08 Лютого 2021, 12:05
Володимир Зеленський сам хоче вакцинуватися від ковіду перед камерами й інших до цього закликає Володимир Зеленський сам хоче вакцинуватися від ковіду перед камерами й інших до цього закликає
Поділитись:

Володимир Зеленський готовий вакцинуватися від коронавірусу першим. аби власним прикладом надихнути на щеплення українців. Про це глава держави заявив 8 лютого під час відкриття Всеукраїнського форуму "Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді". 

"Я готовий особистим прикладом, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація важлива, вона безпечна, вона потрібна", - сказав президент України під час свого виступу.

За словами Володимира Зеленського, після поставки вакцини для щеплення в Україну МОЗ зіткнулося з новою проблемою - недовірою до щеплень та відмовою вакцинуватися чималої частини населення. 

Також президент зробив несподівану заяву про щеплення від ковіду. Глава держави закликав лікарів, науковців та перших осіб держави вакцинуватися в прямому етері на очах у мільйонів українців.

"Я думаю, що всі наші науковці, всі медики різного віку, які сьогодні з екранів телебачення кажуть, що вакцинування потрібно, я вважаю що, і я серед них, нам всім потрібно в прямому ефірі показати вакцинацію. Іншого немає виходу. Тільки на собі", - сказав Зеленський. 

Нагадаємо, що вперше про першочергову вакцинацію Володимира Зеленського  ще минулого тижня заговорив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. За словами очільника профільного міністерства, щеплення Володимира Зеленського та Дениса Шмигаля нібито має збільшити довіру до вакцинації від ковіду більшості українців. Для цього у МОЗ готові навіть змінити план вакцинації. 

Вакцинувати від COVID в Україні готові вже з 15 лютого. Тим паче, що 5 лютого Україні офіційно підтвердили поставку необхідних препаратів для щеплення. Вже незабаром перетнути український кордон готові 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNTech.

Але "уколотися" готові далеко не всі українці. Якщо вакцинація від коронавірусу буде безплатною, зробити щеплення готові лише 43% українців, свідчить опитування "Рейтинг". Готові вакцинуватись від коронавірусу, якщо вакцина буде доступна в аптеках, – 39%, не готові – 56%.

Як ми інформували своїх читачів раніше, Степанов у Верховній Раді проігнорував запитання про вакцинацію від COVID. Очільник МОЗ не зміг назвати тривалості процесу щеплення від коронавірусу та відповідав загальними фразами.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання2 години тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання3 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитанняВчора