Догори
Дати відгук

Степанов у Верховній Раді проігнорував запитання про вакцинацію від COVID

Очільник МОЗ не зміг назвати тривалості процесу щеплення від коронавірусу та відповідав загальними фразами.

1 хв на прочитання05 Лютого 2021, 11:45
Очільник МОЗ Максим Степанов уникає прямих відповідей про початок і кінець вакцинації від ковіду Очільник МОЗ Максим Степанов уникає прямих відповідей про початок і кінець вакцинації від ковіду
Поділитись:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не міг назвати точну дату, коли розпочнеться та закінчиться вакцинація українців від коронавірусу. Про це стало відомо 5 лютого під час трансляції «години запитань» до уряду.

Почалося все із запитання народного депутата від «Європейської Солідарності» Олексія Гончаренка. 

«Коли влада планує зробити щеплення більшій половині населення? Ще одне важливе питання — чи позначиться напруження України у стосунках з Китаєм на постачанні їхньої вакцини?» — запитав Гончаренко.

За словами нардепа, вакцинування вже активно запустили у Коста-Ріці, Індонезії, Індії,  Омані. Ізраїль вже вакцинував 60 % населення. В Україні всі показники на нулі. 

Натомість Степанов точної відповіді не дав.

Міністр охорони здоров'я зауважив, що санкції проти Китаю на постачання вакцини в Україну жодним чином не вплинуть. А на запитання про конкретні терміни початку та закінчення щеплень відповів загальною фразою: «все буде за планом».

Нагадаємо, що сам очільник МОЗ учора в ефірі одного українського телеканалу висловив невпевненість щодо дати початку вакцинації. Разом із датою 15 лютого він назвав також 16 та 17 лютого. А щодо закінчення щеплень від ковіду відповів, що це станеться до кінця календарного року. Конкретних цифр не назвав. 

Раніше ми писали про те, що в Україні створять 1,5 тисяч кабінетів щеплень, у яких можна буде вакцинуватися від коронавірусу. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.