Догори
Дати відгук

Зеленський: Без ринку землі Україні загрожує дефолт

Після майже року повноважень Зеленського Україна не здатна власноруч впоратися з економічними викликами

1 хв на прочитання30 Березня 2020, 12:34
Фото прес-служби Президента України Фото прес-служби Президента України
Поділитись:

Без ухвалення на цьому тижні двох надважливих законів Україну чекає занепад економіки і навіть дефолт. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму черговому відеозверненні.

«Наша країна через коронавірус фактично опинилася на роздоріжжі й має два шляхи. Перший – це ухвалення двох життєво важливих законів. Після чого ми одержимо підтримку від наших міжнародних фінансових партнерів у розмірі щонайменше десяти мільярдів доларів. Це потрібно для стабілізації економіки країни та подолання кризи. Інакше – другий шлях. Це – провал цих законів. Після – занепад економіки й навіть загроза дефолту», - заявив президент.

Під «двома життєво важливими законами» президент має на увазі законопроєкт про ринок земель сільськогосподарського призначення та проєкт змін до закону про державний бюджет. Експерти уже розкритикували останній. Так, екс-міністр економіки Тимофій Милованов вважає, що зміни до держбюджету унеможливлюють проведення земельної реформи, а законопроєкт про ринок землі змінили настільки, що у ньому не залишилося нічого реформаторського.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.