Із зелених (бурих) томатів можна приготувати на зиму страву із промовистою назвою «Пальчики оближеш».
Інгредієнти:
помідори — 3 кг;
зелень (петрушка, кріп, листя вишні чи смородини) — 200 г;
цибуля — 100 г;
часник — 1 головка.
Заливка:
вода — 3 л;
цукор — 9 ст. л.;
сіль — 2 ст. ложки;
лавровий лист — 2-3 штуки;
перець духмяний — 5 горошин;
оцет 9% — 1 склянка;
олія — 1 ст. ложка на літрову банку.
Такі ж помідори можна готувати з іншою заливкою (на 3-літрову банку):
вода — 1,5 л;
цукор — 1 ст. ложка;
сіль — 1 ст. ложка;
оцет — 1 ст. ложка;
олія — 1 ст. ложка.
Приготування.
У банку спочатку викласти зелень, часник, олію. Потім помідори (великі порізати), цибулю.
Зробити заливку, довести до кипіння.
Залити гарячим маринадом помідори.
Стерилізувати 15 хвилин.
Також ми писали про помідори по-корейськи — легкий рецепт із елементарних продуктів.