Догори
Дати відгук

Завдали шкоди на 21 мільйон : незаконна вирубка столітніх дерев на Волині

Оборудку для вирубування лісу організували посадовці національного природного парку.

1 хв на прочитання03 Листопада 2023, 12:07
Місцевий підприємець організував незаконну рубку столітніх дерев Місцевий підприємець організував незаконну рубку столітніх дерев
Поділитись:

Після розслідування незаконної рубки дерев у заповіднику Ківерцівського НПП «Цуманська Пуща» на Волині працівники ДБР передали в управління Національному агентству України з питань розшуку активів арештований дуб-кругляк вартістю понад 21 мільйон гривень, – повідомляє ДБР.

В ході розслідування було встановлено, що оборудку для вирубування лісу організували посадовці національного природного парку, а також місцевий підприємець. 

Під час подальших слідчих дій, біля огорожі одного з приватних підприємств, яке було причетне до незаконної рубки, було виявлено ще 870 колод дубової деревини.

Загальний об'єм вилученої деревини склав понад 600 кубометрів, а її вартість оцінюється в понад 21 мільйон гривень. За клопотанням ДБР, суд вирішив арештувати цю деревину, і тепер вона передана на потреби держави. В рамках кримінального провадження проводиться екологічна експертиза та інші процесуальні дії, за результатами яких винуватцям буде повідомлено про підозру.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.