Заважати "експансії" вірусу можуть жири у деяких продуктах — лікар

1 хв на прочитання01 Листопада 2020, 08:00

Жири роблять клітини щільнішими та заважають вірусу в них проникати.

Як протистояти коронавірусу, ГРВІ та грипу? Питання номер один наразі для більшості українців, які намагаються захистити  своє здоров'я  та  здоров'я  своєї родини від вірусів.

Терапевт та дієтолог Юлія Поворознюк повідомила, що жири роблять клітини щільнішими та заважають вірусу в них проникати.

"У раціоні має бути достатньо жиру. Саме він робить клітини щільнішими, ускладнюючи проникнення в них вірусів...", – поділилася Поворознюк. 

Лікаркар нагадала, що корисні жири містяться, зокрема, у жирній морській рибі, у печінці тріски, у вершковому та кокосовому маслах, у салі, інформує  glavred. 

Співрозмовниця додала, що для вироблення антитіл до вірусу організму потрібен білок, який є у м'ясі, в птиці, у рибі, в сирах, у бульйоні, у рибній юшці, у бобових.

Додамо,    є найпростіші продукти для зміцнення імунітету. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: