Догори
Дати відгук

Найпростіші продукти для зміцнення імунітету

Щоб зміцнити організм напередодні хвилі холодів, слід  вживати здорову і корисну їжу

3 хв на прочитання31 Жовтня 2020, 13:34
Поділитись:

Дефіцит окремої ланки імунітету призводить до виникнення різних захворювань. Про це знають більшість дорослих людей. Важливо нагадати, що імунітет або імунна система - це система організму, яка захищає його від всіх чужорідних речовин ззовні (віруси, бактерії, гриби і т.д.) і контролює знищення поламаних або застарілих власних клітин (наприклад, саме імунітет захищає нас від пухлинних утворень).

Щоб зміцнити організм напередодні хвилі холодів, слід  вживати здорову і корисну їжу. Зміцненню імунітету найкращим чином сприяють найпростіші, доступні і недорогі продукти. Які можуть собі дозволити все українці, пише glavcom.ua.

pixabay

Хрін. Його основна діюча речовина - сінігрін - ефективно бореться з мікробами, тому хрін часто називають природним антибіотиком. На відміну від ліків з аптеки, гірчичні масла хрону всмоктуються в кров уже в тонкому кишечнику, що підвищує їх цілющу силу. Щоб не хворіти в холодну пору року, фахівці радять використовувати продукт свіжим, натираючи корінь і додаючи отриману стружку в різні страви. У холодильнику його можна зберігати до дванадцяти місяців.

pixabay

Гарбуз. Традиційна китайська медицина рекомендує простий продукт як зігріваючий тіло в холоди. Але гарбуз також - один з кращих натуральних зміцнювачів імунітету. Він містить багато мікроелемента селену. Брак даної речовини в організмі може привести до того, що порівняно нешкідливі віруси починають мутувати в агресивні. Щоб не хворіти, дорослій людині необхідно від 30 до 70 мікрограмів селену в день. Велика тарілка гарбузового супу забезпечує цю норму.

pixabay

Буряк. Ще один простий і надійний укріплювач імунної системи. Вживання буряка, завдяки його антиоксиданту бетаніну, підсилює захист організму від інфекцій. Цей ефект додатково підтримується іншими цінними речовинами, такими як вітамін С, цинк і селен. Схильним до простуди людям вживання буряка приносить особливу користь. До того ж продукт містить кровотворні речовини (наприклад, найважливішу фолієву кислоту, необхідну для формування червоних кров'яних клітин).

pixabay

Квашена капуста. Імунну систему чудово зміцнюють пребіотичні продукти, що містять живі мікроорганізми, які покращують стан кишкової флори. Квашена капуста в цьому плані - одна з найкращих: містить близько мільярда живих молочнокислих бактерій на грам! Вживаючи її, ви підтримуєте активні імунні клітини, які розподіляються по всьому тілу через кров і лімфатичну систему, включаючи слизову оболонку носа і бронхи.

pixabay

Обліпиха. Її ягоди - справжнє «зарядний пристрій» для імунної системи. Обліпиха є одним з найкращих джерел вітаміну С: близько 450 мг на 100 грамів, що в десять разів більше, ніж містять цитрусові. Інші її компоненти - вітамін Е, бета-каротин (попередник вітаміну А), деякі вітаміни групи В, антиоксидантні речовини флавоноїди - є чудовим доповненням до нього. Цей коктейль життєво важливих речовин дійсно допомагає не хворіти,   навіть якщо ягода вживається в замороженому вигляді.

До слова, стало відомо про існування симптомів коронавіруса, які зберігаються понад півроку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 19 квітня
Проведіть час у самотності: гороскоп на п'ятницю, 19 квітня
2 хв на прочитанняВчора
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитанняВчора