Догори
Дати відгук

Засмагати топлес можна, якщо робити це правильно: консультує мамолог

Є низка протипоказань.

2 хв на прочитання09 Липня 2023, 12:02
Поділитись:

Взагалі лікарі не рекомендують засмагати топлес, але це не є однозначною забороною, розповідає хірург-онколог, мамолог та УЗД-діагност Іван Мурашов.

Тим, хто все-таки вирішив засмагати топлес, він радить обов'язково використовувати стіки для солярію, щоби прямі сонячні промені не потрапляли на шкіру сосків: вона тонка, швидко зневоднюється, можуть з'явитися мікротріщини, що призведе до зараження запального характеру. До того ж ареола соска сильно пігментована. І щоб пряме сонячне проміння не викликало підвищеного вироблення меланіну, теж потрібно обов'язково використовувати стіки.

Але перш ніж зважитися на засмагу топлес, мамолог рекомендує пройти профілактичне обстеження та переконатися, що немає жодних прихованих патологій. Лікар пояснює, що груди та шкіра на грудях дуже ніжні, вони не адаптовані до сонячних променів. Організм починає захищатися, і тому під час засмаги відбувається посилення кровотоку, лімфотоку, посилення регенерації клітин, зокрема проліферативних змін із боку молочної залози та епітелію проток молочної залози. І це може призвести до зростання вже наявних фіброаден.

Тому за будь-якої форми доброякісних змін молочної залози засмагу топлес слід виключити. Будь-які вузлові доброякісні форми — фіброаденоми, внутрішньопротокові папіломи, будь-які проліферації, будь-які форми фіброзної мастопатії — під впливом прямих сонячних променів можуть посилитися.

«Ще я нерідко стикаюся з ситуаціями, коли на відпочинку чи на дачних ділянках десь позагоряли топлес, а потім приходять — ґуля, ущільнення, болить. Починаємо обстежуватися, виконуємо ультразвукове дослідження, а це кіста із запаленням. Зверніть увагу, кістозна мастопатія теж є протипоказанням», — говорить мамолог.

Також ми наводили 10 лайфхаків для гарної, швидкої та безпечної засмаги.

Окрім того, завдяки цим хитрощам засмага триматиметься довше.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.