Запіканка з картоплею, перцем і сардельками (на сковороді)

1 хв на прочитання13 Жовтня 2022, 07:20

Якщо прикрасити її зеленню, перш ніж подавати на стіл, буде ще апетитнішою.

Дуже смачну й ситну запіканку з картоплею, перцем і сардельками можна приготувати на сковороді.

Інгредієнти:

картопля — 200 г;

борошно пшеничне — 50 г;

сардельки — 150 г;

яйця — 2 шт.;

сир твердих сортів — 100 г;

помідори — 100 г;

перець болгарський свіжий — 120 г;

зелень — за бажанням;

сіль — близько 7 г (можна регулювати кількість за смаком);

перець мелений запашний — за смаком;

олія соняшникова — за смаком.

Приготування.

Відварити картоплю до напівготовності.

Зачекати, поки вона трохи охолоне, й натерти на тертці.

У каструльку з натертою картоплею додати сіль і перець, перемішати.

Вбити яйця.

Додати борошно.

Після перемішування вийде чудова основа для запіканки. Можна покуштувати її, щоб зрозуміти, чи варто досолити.

Додати олію в основу. Перемішати.

Викласти картопляно-яєчну основу на сковороду.

Кружальцями нарізати сардельки і розкласти їх, занурюючи в цю картопляно-яєчну основу.

Половинки слайсів помідора розкласти рівномірно на сардельки.

Вирізати серцевину перцю, нарізати на кружальця. Кружальця болгарського перцю розкласти поверх помідорів.

Закрити кришкою і на дуже повільному вогні томити. Періодично зазирати під кришку. Коли краї почнуть ставати підсмаженими, натерти сир. Розкласти його поверх перцевих кружалець.

Знову закрити кришкою на 7 хвилин.

Дати трохи охолонути, поділити по тарілках, прикрасити зеленню й роздати нетерплячим домочадцям.

Також ми розповідали про запіканку з хліба, ковбаси та твердого сиру: просто, ситно й дуже смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: