Догори
Дати відгук

Запіканка з хліба, ковбаси та твердого сиру: просто, ситно й дуже смачно

Така запіканка готується досить швидко.

1 хв на прочитання04 Жовтня 2022, 07:30
Поділитись:

Для цього рецепту можна використовувати шинкову ковбасу, але підійде будь-яка інша на вибір.

Інгредієнти:

хліб — 300 г;

ковбаса — 400 г;

сир твердий — 400 г;

яйця — 2 шт.;

молоко — 500 мл;

борошно пшеничне — 50 г;

сіль — 2-3 щіпки;

перець чорний мелений — 1-2 щіпки;

петрушка свіжа — 7-8 гілочок (10 г);

масло вершкове (для форми) — 1 ст. ложка.

Приготування.

Відразу ввімкнути духовку розігріватися до температури 180 °С.

Ковбасу нарізати невеликими кубиками.

Сир також нарізати кубиками.

Так само вчинити і з хлібом.

У глибокій мисці з'єднати подрібнений хліб, сир і ковбасу. Перемішати.

Форму для запікання з високими бортами змастити вершковим маслом. Перекласти масу, що вийшла, у форму і трохи розрівняти.

В окремій мисці з'єднати яйця, сіль і перець. Збити виделкою або віничком до об'єднання жовтка та білка.

Всипати борошно і ретельно перемішати до однорідності.

Влити молоко. Знову ретельно перемішати. Молочно-яєчне заливання для запіканки готове.

Петрушку промити, обсушити, дрібно порубати ножем і відправити в миску із заливкою.

Перемішати.

Поступово залити хліб із сиром і ковбасою молочно-яєчною заливкою. Відправити в духовку, попередньо розігріту до 180 °С, приблизно на 30 хвилин.

Запіканка з хліба, ковбаси та сиру готова. Злегка остудити її просто у формі і подавати до столу.

Також ми розповідали про тайський коржик за 5 хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost