- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Запіканка з хліба, ковбаси та твердого сиру: просто, ситно й дуже смачно
Запіканка з хліба, ковбаси та твердого сиру: просто, ситно й дуже смачно
Така запіканка готується досить швидко.
Для цього рецепту можна використовувати шинкову ковбасу, але підійде будь-яка інша на вибір.
Інгредієнти:
хліб — 300 г;
ковбаса — 400 г;
сир твердий — 400 г;
яйця — 2 шт.;
молоко — 500 мл;
борошно пшеничне — 50 г;
сіль — 2-3 щіпки;
перець чорний мелений — 1-2 щіпки;
петрушка свіжа — 7-8 гілочок (10 г);
масло вершкове (для форми) — 1 ст. ложка.
Приготування.
Відразу ввімкнути духовку розігріватися до температури 180 °С.
Ковбасу нарізати невеликими кубиками.
Сир також нарізати кубиками.
Так само вчинити і з хлібом.
У глибокій мисці з'єднати подрібнений хліб, сир і ковбасу. Перемішати.
Форму для запікання з високими бортами змастити вершковим маслом. Перекласти масу, що вийшла, у форму і трохи розрівняти.
В окремій мисці з'єднати яйця, сіль і перець. Збити виделкою або віничком до об'єднання жовтка та білка.
Всипати борошно і ретельно перемішати до однорідності.
Влити молоко. Знову ретельно перемішати. Молочно-яєчне заливання для запіканки готове.
Петрушку промити, обсушити, дрібно порубати ножем і відправити в миску із заливкою.
Перемішати.
Поступово залити хліб із сиром і ковбасою молочно-яєчною заливкою. Відправити в духовку, попередньо розігріту до 180 °С, приблизно на 30 хвилин.
Запіканка з хліба, ковбаси та сиру готова. Злегка остудити її просто у формі і подавати до столу.
Також ми розповідали про тайський коржик за 5 хвилин.