Запіканка «Лінивий голубець» у духовці — простий рецепт

1 хв на прочитання16 годин тому
Фото: Максим Нікітін

За смаком це ті самі класичні голубці, проте приготовані набагато швидше.

Приготувати щось смачненьке швидко та просто — цілком реальне завдання. Запіканка «Лінивий голубець» виходить смачна та ситна. За смаком це ті самі класичні голубці, проте приготовані набагато швидше. Можна ще додати не до кінця відварений рис, а можна приготувати й без рису, обирати лише вам. Найкраще смакує в гарячому вигляді.

Інгредієнти:

капуста — 1 кг;

м’ясо (свинина, яловичина або курятина) — 700 г;

помідори — 200 г;

цибуля — 2 шт.;

часник — 4–5 зубчиків;

кетчуп — 2 ст. л.;

сметана — 200 г;

паприка — 1 ч. л.;

сіль, перець, зелень кропу — до смаку.

Приготування.

М’ясо перекрутити разом із помідорами, часником і цибулею через м’ясорубку. Додати сіль, перець і перемішати.

Тонко пошаткувати капусту, посолити, додати паприку та перемішати ретельно руками.

Форму для запікання змастити олією та викласти частину капусти, зверху помістити фарш і знов накрити капустою.

В окремій посудині змішати сметану, кетчуп, зелень, сіль і перець. Готовим соусом полити запіканку і відправити в розігріту до 190 °C духовку на годину.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: