- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Запечена картопля в мікрохвильовці — за лічені хвилини буде готова
Запечена картопля в мікрохвильовці — за лічені хвилини буде готова
І посуд бруднити не доведеться!
Картопля — універсальний і чи не найулюбленіший українцями продукт, з якого можна приготувати страви на будь-який смак. Ось рецепт, який допоможе приготувати швидкий гарнір з картоплі та сосисок у пакеті для запікання. Ви отримаєте смачну картоплю, запечену в мікрохвильовій печі за лічені хвилини. І посуд бруднити не доведеться!
Інгредієнти:
картопля — 4 шт.;
морква — 1 шт.;
сосиски — 2 шт.;
олія — 1 ст. ложка;
кріп — 1 пучок;
спеції для картоплі — до смаку;
мелений чорний перець — до смаку;
сіль — до смаку.
Приготування.
Картоплю помити, почистити й порізати на невеликі шматочки, ще раз промити та помістити в друшляк, аби вода стекла.
Моркву помити, почистити, порізати кружечками чи натерти на грубій тертці або порізати соломкою — залежно від ваших уподобань.
Сосиски почистити від шкірки й також порізати кружечками чи соломкою.
Підготувати спеціальний пакет для запікання.
У пакет для запікання покласти картоплю, порізану моркву, спеції, подрібнену зелень, мелений чорний перець, сіль, заправити столовою ложкою олію й усе ретельно перемішати.
Зелень можна додати й тоді, коли страва вже буде готова, перед подачею на стіл.
Пакет для запікання зав’язати й залишити зверху невелику дірочку, щоб волога трішки випаровувалась.
Пакет покласти на тарілку й відправити в мікрохвильовку на 10 хвилин при високій потужності.
Дістати з мікрохвильовки, додати сосиски та знову відправити випікатись при високій потужності ще 2-3 хвилини.
Якщо потужність вашої мікрохвильової печі не надто висока, час запікання потрібно збільшити.
Готову страву викласти на тарілку й посипати свіжою зеленню.
До картоплі можна додавати різні овочі на ваш смак — чудово підходять печериці. Замість сосисок можна порізати копчену ковбасу чи бочок. Така страва чудово смакуватиме з легким овочевим салатом.
Більше новин читайте на GreenPost.