Замість м’яса та риби. 3 ситні та прості страви з бобових
Бобові можуть стати чудовим замінником м’яса чи риби, бо містять багато білку.
Оскільки нут, горох і сочевиця – ті продукти, які все ще можна знайти на прилавках багатьох магазинів, пропонуємо вам кілька рецептів із бобовими в головній ролі. До того ж, вони можуть тимчасово замінити м'ясо, при цьому не поступаючись кількістю білка.
Горохові оладки
Інгредієнти:
- Горох – 1 ст.
- Яйце - 2 шт.
- Борошно - 4 ст.л.
- Цибуля - 1 шт.
- Спеції – 1 ч.л.
- Майонез – 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Зелень за бажанням
Приготування:
Замочіть горох на кілька годин, можна на ніч.
Злийте воду, залийте окропом (близько 2,5-3 ст.) і варіть 40 хвилин. Наприкінці посоліть.
Злийте воду, перекладіть горох у блендер і збийте разом з яйцями та довільно нарізаною цибулею. Потім додайте майонез і всипте борошно. Ретельно перемішайте, за бажанням додайте спеції та зелень.
Обсмажуйте оладки на олії до золотистої скоринки.
Паштет із сочевиці
Інгредієнти:
- Сочевиця червона - 100 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Волоські горіхи - 30-40 г
- Вершкове масло - 50 г
- Часник сушений - 1 щіпка
- Сіль, перець, кріп - за смаком
Приготування:
Промийте сочевицю, залийте водою у співвідношенні 1:3 і варіть 20-25 хвилин, доки вона не розвариться.
У цей час наріжте невеликими шматочками моркву та цибулю, обсмажте на олії до м'якості (до 5 хвилин).
Помістіть у блендер сочевицю, засмажку, м'яке масло, горіхи і спеції та перебийте до однорідної консистенції.
Їсти краще холодним.
Сочевиця з печерицями
Інгредієнти:
- Сочевиця зелена - 1 ст.
- Печериці - 250 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 1-2 зубчики
- Морква – 1 шт.
- Сіль, перець, спеції - за смаком
Приготування:
Промийте сочевицю, залийте 2 склянками води та варіть близько 20-25 хвилин.
У цей час обсмажте до прозорості дрібно нарізану цибулю та часник. Потім додайте до них натерту на великій тертці моркву і смажте ще 3-5 хвилин.
Наріжте тонкими пластинками гриби і додайте до овочів. Смажте все разом близько 10 хвилин.
Потім змішайте на сковороді відварену сочевицю з грибною засмажкою і, за бажанням, обсмажте все ще до 5 хвилин.