Догори
Дати відгук

Замість м’яса та риби. 3 ситні та прості страви з бобових

Бобові можуть стати чудовим замінником м’яса чи риби, бо містять багато білку.

2 хв на прочитання27 Липня 2022, 11:20
Поділитись:

Оскільки нут, горох і сочевиця – ті продукти, які все ще можна знайти на прилавках багатьох магазинів, пропонуємо вам кілька рецептів із бобовими в головній ролі. До того ж, вони можуть тимчасово замінити м'ясо, при цьому не поступаючись кількістю білка.

Горохові оладки

Інгредієнти:

  • Горох – 1 ст.
  • Яйце - 2 шт.
  • Борошно - 4 ст.л.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Спеції – 1 ч.л.
  • Майонез – 2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Зелень за бажанням

Приготування:

Замочіть горох на кілька годин, можна на ніч.

Злийте воду, залийте окропом (близько 2,5-3 ст.) і варіть 40 хвилин. Наприкінці посоліть.

Злийте воду, перекладіть горох у блендер і збийте разом з яйцями та довільно нарізаною цибулею. Потім додайте майонез і всипте борошно. Ретельно перемішайте, за бажанням додайте спеції та зелень.

Обсмажуйте оладки на олії до золотистої скоринки.

Паштет із сочевиці

Інгредієнти:

  • Сочевиця червона - 100 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Волоські горіхи - 30-40 г
  • Вершкове масло - 50 г
  • Часник сушений - 1 щіпка
  • Сіль, перець, кріп - за смаком

Приготування:

Промийте сочевицю, залийте водою у співвідношенні 1:3 і варіть 20-25 хвилин, доки вона не розвариться.

У цей час наріжте невеликими шматочками моркву та цибулю, обсмажте на олії до м'якості (до 5 хвилин).

Помістіть у блендер сочевицю, засмажку, м'яке масло, горіхи і спеції та перебийте до однорідної консистенції.

Їсти краще холодним.

Сочевиця з печерицями

Інгредієнти:

  • Сочевиця зелена - 1 ст.
  • Печериці - 250 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Морква – 1 шт.
  • Сіль, перець, спеції - за смаком

Приготування:

Промийте сочевицю, залийте 2 склянками води та варіть близько 20-25 хвилин.

У цей час обсмажте до прозорості дрібно нарізану цибулю та часник. Потім додайте до них натерту на великій тертці моркву і смажте ще 3-5 хвилин.

Наріжте тонкими пластинками гриби і додайте до овочів. Смажте все разом близько 10 хвилин.

Потім змішайте на сковороді відварену сочевицю з грибною засмажкою і, за бажанням, обсмажте все ще до 5 хвилин.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.