Догори
Дати відгук

Закусочний картопляний торт із морквою та плавленим сиром — смакота з простих продуктів

Закуску можна подавати відразу або відправити в холодильник для просочення та охолодження — буде ще смачніше.

2 хв на прочитання07 Січня 2023, 22:36
Поділитись:

Закусочний картопляний торт із морквою та плавленим сиром готується зі звичайних продуктів. Замість кунжуту для подачі можна використовувати суміш із гарбузовим насінням.

Інгредієнти:

картопля — 700 г;

яйця — 2 шт.;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

борошно — 5 ст. ложок;

олія — за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

приправи — за смаком;

сіль за смаком;

морква — 220 г (2 шт.);

сир плавлений вершковий — 150 г (2 шт.);

майонез — 3 ст. ложки;

часник — 1 зубчик;

петрушка свіжа (за бажанням) — за смаком;

кунжут (за бажанням) — за смаком.

Приготування.

Моркву відварити 15-20 хвилин до готовності. Остудити.

Картоплю очистити й натерти на середній тертці.

Цибулю натерти на дрібній тертці або подрібнити в блендері і додати до картоплі.

Туди ж розбити яйця.

Додати сіль, перець і приправи. Перемішати до однорідності.

Всипати в картопляну масу борошно і перемішати до однорідності.

Розігріти сковороду з олією, викласти туди 3-4 ст. ложки картопляної маси та розподілити по дну. Товщина млинця має бути якомога тонше, до 1 см.

Смажити картопляний млинець по 3 хвилини з кожного боку, до готовності та золотистості.

Так зробити з усією картопляною масою.

Моркву очистити та натерти на середній тертці.

Сирки натерти на середній тертці.

Часник очистити та натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.

Викласти моркву, сир і часник у глибоку миску.

Додати майонез та перемішати до однорідності.

Сформувати закусочний торт: змастити картопляні млинці начинкою з морквяно-сирної начинки та викласти один на одного.

Картопляний торт із морквою та плавленим сиром готовий. Посипати готовий торт кунжутом і оздобити зеленню.

Закуску можна подавати відразу або відправити в холодильник для просочення та охолодження — буде ще смачніше.

Також ми розповідали про смажені яблука з вершковим сиром — смачно, просто і швидко.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: Максим Нікітін
Львівський сирник: як приготувати в мультиварці
2 хв на прочитання9 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Німецький маковий сирник — нетрадиційний, вишуканий і водночас простий десерт
1 хв на прочитанняВчора
Фото: J.M. Garcia/EPA-EFE
Європейські виробники їжі для домашніх тварин переходять на комах через бюрократію ЄС
7 хв на прочитання23 Травня 2025
Фото: Максим Нікітін
Закуска з лаваша за лічені хвилини — підійде не лише на кожен день, а й для пікніка чи навіть для святкового столу
1 хв на прочитання23 Травня 2025
Секрети вибору розсади для рекордного врожаю: поради експертів
2 хв на прочитання22 Травня 2025
Європарламент ухвалив заборонні тарифи на сільгосппродукцію та добрива з Росії та Білорусі
1 хв на прочитання22 Травня 2025
З Німеччини екстрадували екс-начальницю Держгеокадастру Київщини
1 хв на прочитання22 Травня 2025
Смажена курка з чорносливом і грибами — простий рецепт
1 хв на прочитання22 Травня 2025