Догори
Дати відгук

Закусочні мафіни з бринзою та маслинами — простий рецепт

Стануть чудовим доповненням до сніданку, обіду чи як закуска до напоїв.

1 хв на прочитання02 Жовтня 2024, 07:28
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Закусочні мафіни з бринзою та маслинами легко готуються, і їх можна подавати як теплими, так і холодними. Вони стануть чудовим доповненням до сніданку, обіду чи як закуска до напоїв.

Інгредієнти:

масло вершкове — 70 г;

кефір — 70 мл;

яйце — 1 шт.;

борошно — 150 г (1 склянка місткістю 250 мл);

розпушувач — 1 ч. ложка;

бринза — 70 г;

маслини без кісточок — 3 шт.;

сіль — 1 дрібка;

перець чорний мелений — 1 дрібка;

кунжут чорний (за бажанням) — для посипання мафінів.

Приготування.

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника й залишити за кімнатної температури, щоб воно розм'якшилося.

Ввімкнути духовку для розігріву до 180 ℃.

У мисці з'єднати яйце, сіль і перець. Злегка збити виделкою.

Додати розм'якшене вершкове масло. Перемішати.

Влити кефір. Перемішати.

Всіяти борошно, змішане з розпушувачем.

Замішати густе тісто без грудочок.

Бринзу нарізати невеликими кубиками.

Маслини нарізати кільцями.

Викласти маслини та бринзу в тісто. Перемішати.

Підготувати формочки для мафінів (якщо вони силіконові — змащувати не потрібно) та заповнити їх тістом.

На цьому етапі можна поверх посипати кунжутом або ж відставити його для подачі.

Випікати мафіни при 180 ℃ 30 хвилин.

Закусочні мафіни з бринзою та маслинами готові — потрібно дати їм охолонути у формах.

Вийняти мафіни з форм і подавати, посипавши кунжутом (якщо не використовували його перед випіканням).

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання8 годин тому
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання10 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання10 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання16 годин тому
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025