Догори
Дати відгук

Закусочні мафіни з бринзою та маслинами — простий рецепт

Стануть чудовим доповненням до сніданку, обіду чи як закуска до напоїв.

1 хв на прочитання02 Жовтня 2024, 07:28
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Закусочні мафіни з бринзою та маслинами легко готуються, і їх можна подавати як теплими, так і холодними. Вони стануть чудовим доповненням до сніданку, обіду чи як закуска до напоїв.

Інгредієнти:

масло вершкове — 70 г;

кефір — 70 мл;

яйце — 1 шт.;

борошно — 150 г (1 склянка місткістю 250 мл);

розпушувач — 1 ч. ложка;

бринза — 70 г;

маслини без кісточок — 3 шт.;

сіль — 1 дрібка;

перець чорний мелений — 1 дрібка;

кунжут чорний (за бажанням) — для посипання мафінів.

Приготування.

Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника й залишити за кімнатної температури, щоб воно розм'якшилося.

Ввімкнути духовку для розігріву до 180 ℃.

У мисці з'єднати яйце, сіль і перець. Злегка збити виделкою.

Додати розм'якшене вершкове масло. Перемішати.

Влити кефір. Перемішати.

Всіяти борошно, змішане з розпушувачем.

Замішати густе тісто без грудочок.

Бринзу нарізати невеликими кубиками.

Маслини нарізати кільцями.

Викласти маслини та бринзу в тісто. Перемішати.

Підготувати формочки для мафінів (якщо вони силіконові — змащувати не потрібно) та заповнити їх тістом.

На цьому етапі можна поверх посипати кунжутом або ж відставити його для подачі.

Випікати мафіни при 180 ℃ 30 хвилин.

Закусочні мафіни з бринзою та маслинами готові — потрібно дати їм охолонути у формах.

Вийняти мафіни з форм і подавати, посипавши кунжутом (якщо не використовували його перед випіканням).

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Сучасна лабораторія для визначення якості вина
У Закарпатті запрацювала перша в регіоні сучасна лабораторія для визначення якості вина
1 хв на прочитання47 хвилин тому
Український морський коридор.
ФОТО: Експорт зерна з України морем / ubr.ua
Від полів до портів: 50 млн тонн української агропродукції подолали морський шлях
1 хв на прочитання6 годин тому
Комітет ВРУ обговорив перспективи біопалива в Україні
У Хмельницькому обговорили перспективи розвитку біопалива в Україні
1 хв на прочитання10 годин тому
Фото з відкритих джерел
Маринад для шашлика із соєвого coycу з медом — просто, швидко і смачно
1 хв на прочитання11 годин тому
Веганство як екологічний вибір: зменшення впливу на довкілля через тарілку
2 хв на прочитанняВчора
У межах реформи рибної галузі пріоритетом є інвестиції і простежуваність біоресурсів
1 хв на прочитанняВчора
Листкові коржі на сковороді — рецепт неймовірно простий у приготуванні
2 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики запускає два електронні реєстри у межах проєкту єТваринництво
2 хв на прочитанняВчора