- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Закусочні мафіни з бринзою та маслинами — простий рецепт
Закусочні мафіни з бринзою та маслинами — простий рецепт
Стануть чудовим доповненням до сніданку, обіду чи як закуска до напоїв.
Закусочні мафіни з бринзою та маслинами легко готуються, і їх можна подавати як теплими, так і холодними. Вони стануть чудовим доповненням до сніданку, обіду чи як закуска до напоїв.
Інгредієнти:
масло вершкове — 70 г;
кефір — 70 мл;
яйце — 1 шт.;
борошно — 150 г (1 склянка місткістю 250 мл);
розпушувач — 1 ч. ложка;
бринза — 70 г;
маслини без кісточок — 3 шт.;
сіль — 1 дрібка;
перець чорний мелений — 1 дрібка;
кунжут чорний (за бажанням) — для посипання мафінів.
Приготування.
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника й залишити за кімнатної температури, щоб воно розм'якшилося.
Ввімкнути духовку для розігріву до 180 ℃.
У мисці з'єднати яйце, сіль і перець. Злегка збити виделкою.
Додати розм'якшене вершкове масло. Перемішати.
Влити кефір. Перемішати.
Всіяти борошно, змішане з розпушувачем.
Замішати густе тісто без грудочок.
Бринзу нарізати невеликими кубиками.
Маслини нарізати кільцями.
Викласти маслини та бринзу в тісто. Перемішати.
Підготувати формочки для мафінів (якщо вони силіконові — змащувати не потрібно) та заповнити їх тістом.
На цьому етапі можна поверх посипати кунжутом або ж відставити його для подачі.
Випікати мафіни при 180 ℃ 30 хвилин.
Закусочні мафіни з бринзою та маслинами готові — потрібно дати їм охолонути у формах.
Вийняти мафіни з форм і подавати, посипавши кунжутом (якщо не використовували його перед випіканням).
Більше новин читайте на GreenPost.