- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Закуска з оселедця, картоплі та зеленої цибулі — потрібні лише чотири найпростіші продукти
Закуска з оселедця, картоплі та зеленої цибулі — потрібні лише чотири найпростіші продукти
Вареній картоплі потрібно буде дати повністю охолонути.
Закуска з оселедця, картоплі та зеленої цибулі готується надзвичайно просто і легко.
Інгредієнти:
картопля — 400 г (3 шт.);
філе слабосолоного оселедця — 200 г;
цибуля зелена — 30 г;
олія соняшникова — 0,5 ст. ложки.
Приготування.
Зелену цибулю вимити й обсушити.
Відварити картоплю в мундирі. Для цього бульби картоплі ретельно вимити твердою стороною чистої кухонної губки й у каструлі залити холодною водою. Поставити каструлю на сильний вогонь. Коли вода закипить, зменшити нагрівання до мінімуму і варити картоплю до готовності приблизно 20 хвилин. Час варіння залежить від сорту та розміру картоплі. Готова картопля повинна легко протикатися виделкою.
Відварену картоплю витягнути з відвару і дати їй повністю охолонути. Потім очистити картоплю та нарізати товстими скибочками.
Потім кожну скибочку картоплі підрізати так, аби вийшли стійкі шматочки прямокутної форми. Із трьох бульб картоплі вагою 400 г може вийти 18 таких брусочків.
Філе солоного оселедця нарізати шматочками. Необхідно отримати кількість шматочків оселедця, котра дорівнює брусочкам картоплі. За розміром вони також мають бути максимально однаковими.
Викласти шматочки філе оселедця на кожен брусочок картоплі.
Перев'язати кожен шматочок картоплі з оселедцем пером зеленої цибулі.
Занадто довге пір'я цибулі обрізати.
Готову закуску викласти на таріль і збризкати олією.
Також ми розповідали про бутерброди з яйцями, морквою й оселедцем — святкова закуска.