Догори
Дати відгук

Бутерброди з яйцями, морквою й оселедцем — святкова закуска

Це справжній маленький витвір мистецтва.

2 хв на прочитання15 Грудня 2022, 00:23
Поділитись:

Бутерброди з яйцями, морквою й оселедцемце справжній маленький витвір мистецтва, здатний прикрасити святковий стіл. Вони робляться у формі морквин.

Для приготування таких бутербродів моркву слід вибирати соковиту й солодкувату. Оселедець потрібен слабосолоний — можна купити тушку й обробити її на філе.

Кріп можна замінити петрушкою.

Інгредієнти:

оселедець (філе) — 200 г;

морква — 200 г;

цибуля ріпчаста фіолетова — 50 г;

яйця — 2 шт.;

хліб білий — 300 г;

сіль — за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

майонез — 50 г;

кріп свіжий — 5 г.

Приготування.

Промити моркву та яйця під проточною водою (використовуючи кухонну губку), залити холодною підсоленою водою (1-2 дрібки). Варити після кипіння яйця 10 хвилин, а моркву — 20-25 хвилин (готова морква легко проколюється виделкою).

Потім остудити яйця (у холодній воді) та моркву.

З хліба вирізати подовжені трикутники, що нагадують морквинки. З обрізків можна вирізати менші трикутники.

Суху сковороду поставити на помірний вогонь, викласти шматочки хліба. Підсушити до рум'яної скоринки з одного та другого боку, приблизно по 2-3 хвилини.

Філе оселедця дрібно нарізати ножем і перекласти у глибоку миску.

Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Додати до риби, перемішати.

Яйця очистити від шкаралупи, нарізати маленькими шматочками, відправити до оселедця.

Додати майонез, на смак сіль і перець. Перемішати.

Оселедець розподілити на підсушені скибочки хліба. Притиснути виделкою.

Моркву очистити, натерти на великій тертці. За смаком посолити і поперчити. Перемішати.

Викласти морквяну масу на оселедець із яйцями. Притиснути виделкою.

Перекласти на таріль або тарілку. До широкої частини бутерброда приєднати гілочку кропу, імітуючи морквяне бадилля.

Бутерброди з яйцями, морквою й оселедцем готові.

Також ми розповідали про гарячі бутерброди з шинкою, овочами, сиром і сметаною: за 3 хвилини будуть повністю готові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
День супу гаспачо — історія, традиції та популярність страви
День супу гаспачо: історія страви та сучасні гастрономічні тенденції
1 хв на прочитання4 години тому
Міжнародний день вина «Карменер» (Carmenère)
Міжнародний день вина «Карменер» (Carmenère)
1 хв на прочитанняВчора
Корупція на морському транспорті: розкрито схему заволодіння базою флоту
Корупція на морському транспорті: розкрито схему заволодіння базою флоту
2 хв на прочитання23 Листопада 2025
Фото: Freepik
Як смажити яйця без олії, води та прилипання: секретний інгредієнт, який усі мають на кухні
2 хв на прочитання23 Листопада 2025
День пам’яті жертв Голодомору: мільйони вогників скорботи
2 хв на прочитання22 Листопада 2025
Кабмін зареєстрував законопроєкт про використання держземель сільгосппризначення
2 хв на прочитання21 Листопада 2025
Уряд погодив грант для птахокомплексу з Харкова, що постраждав від обстрілів, та інших підприємств
2 хв на прочитання21 Листопада 2025
Уряд включив «НОВА СИНЕРДЖИ» до Реєстру індустріальних парків
2 хв на прочитання21 Листопада 2025