Закуска з медового перцю — бабусин рецепт заготівлі на зиму

1 хв на прочитання27 Липня 2024, 08:24
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»

При подачі можна порізати смужками — так красивіше.

Липень — час заготівель на зиму, особливо з сезонних овочів. Зберігають популярність заготівлі з перцю. Деякі з них настільки припадають до смаку, що їхні рецепти використовуються десятиліттями. Наприклад, закуска з медового перцю.

Інгредієнти:

солодкий перець, краще червоний — 2 кг;

оцет або виноградний/винний оцет 6 % — 100 мл або 220 мл;

соняшникова олія — 1 неповна склянка;

мед — 4 ст. л;

сіль — 1/5 ч. л.;

мелена кориця — 1 ч. л. без гірки;

гвоздика — 5 шт.;

запашний перець — 3 горошини;

чорний перець — 8 горошин;

лавровий лист — 3 шт.

Приготування.

Перець очистити й видалити серединки.

У каструлі закип'ятити оцет, олію, мед, додати сіль і всі спеції, варити 5 хвилин на слабкому вогні.

Очищений перець розрізати на 3-4 частини, викласти в киплячий маринад і бланшувати близько 5 хвилин — перець розм'якшиться.

Викласти перець у посудину для зберігання, краще банки (у такому вигляді він чудово зберігається кілька місяців у холодильнику), наприкінці влити трохи маринаду.

Гостріший варіант: готувати за тим самим рецептом, але до всіх спецій додати ще кілька зубчиків часнику. При подачі можна порізати смужками — так красивіше.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: