Вєтрова Влада1 хв на прочитання13 Лютого 2023, 22:14
По-перше, рецепт максимально простий і не вимагає якихось навичок чи особливих приправ. По-друге, таке сало зберігається у морозилці до року. Тобто зробили один раз і більше не думаєте, чим це пригостити раптових гостей.
Нам знадобиться:
- Сало – 2 кг
- Сіль – 1 склянка
- Часник – 8 зуб.
- Чорний перець (мелений) – за смаком
- Лавровий лист – 10 шт.
- Вода – 1 л
Покроковий рецепт приготування:
1.Наріжте сало на шматочки (5 на 5 см.). Промийте під проточною водою.
- У каструлі змішайте сіль із водою. Розсіл, що вийшов, поставте підігріватися, а після закипання потримайте на вогні ще 3 хвилини (до повного розчинення солі). Зніміть із плити та остудіть.
- Помістіть сало в банки або контейнер, між шматочками покладіть лаврові листи. Утрамбувати щільно не варто.
- Залийте все охолодженим розсолом і прикрийте кришкою (не герметично). Залиште сало на 3 дні у темному прохолодному місці.
- Після цього прибираємо продукт у холодильник ще на 6–7 днів.
- Потім дістаньте сало з розсолу, протріть кожен шматочок паперовою серветкою і інтенсивно натріть перцем і нарізаним часником.
Закуска на всі випадки життя готова! Можна їсти відразу, а можна відправити в морозилку, дістаючи за необхідності. Запевняю, такого сала ви точно не їли: у міру солоне, ніжне та дуже гарне. Наполегливо рекомендую додавати сало по-полтавськи до запеченої картоплі: ну дуже смачно.