Закуска на всі випадки життя: неймовірно смачне сало по-полтавськи

1 хв на прочитання13 Лютого 2023, 22:14

Можна їсти відразу, а можна відправити в морозилку

По-перше, рецепт максимально простий і не вимагає якихось навичок чи особливих приправ. По-друге, таке сало зберігається у морозилці до року. Тобто зробили один раз і більше не думаєте, чим це пригостити раптових гостей.

Нам знадобиться:

Покроковий рецепт приготування:

1.Наріжте сало на шматочки (5 на 5 см.). Промийте під проточною водою.

  1. У каструлі змішайте сіль із водою. Розсіл, що вийшов, поставте підігріватися, а після закипання потримайте на вогні ще 3 хвилини (до повного розчинення солі). Зніміть із плити та остудіть.
  2. Помістіть сало в банки або контейнер, між шматочками покладіть лаврові листи. Утрамбувати щільно не варто.
  3. Залийте все охолодженим розсолом і прикрийте кришкою (не герметично). Залиште сало на 3 дні у темному прохолодному місці.
  4. Після цього прибираємо продукт у холодильник ще на 6–7 днів.
  5. Потім дістаньте сало з розсолу, протріть кожен шматочок паперовою серветкою і інтенсивно натріть перцем і нарізаним часником.

Закуска на всі випадки життя готова! Можна їсти відразу, а можна відправити в морозилку, дістаючи за необхідності. Запевняю, такого сала ви точно не їли: у міру солоне, ніжне та дуже гарне. Наполегливо рекомендую додавати сало по-полтавськи до запеченої картоплі: ну дуже смачно.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: