Всі фрукти є корисними, однак деякі плоди несуть в собі максимальну кількість мінералів та вітамінів. Експерти розповіли про користь і властивість персиків.
Плід персика є багатим на вітаміни, мінерали та інші корисні речовини. У ньому міститься велика кількість калію, вітаміну А, бета-каротину та вітаміну С. Персик також є хорошим джерелом вітамінів групи В, вітаміну Е та вітаміну К. Цей плід багатий на кальцій, магній, залізо, фосфор, цинк і мідь. Велика кiлькiсть корисних речовин може служити профілактикою для деяких захворювань.
Знижує ризик розвитку раку
Речовини, які містяться в персику мають протипухлинні і протиракові властивості. Вживання цього плода також допомагає в боротьбі з різними видами раку.
Захищає серце
Дослідники виявили, що фенольні сполуки, які присутні в шкірці і м’якоті персиків, допомагають підтримувати більш низький рівень ЛПНЩ («поганого») і стимулюють рівень ЛПВЩ («хорошого») холестерину. Це допомагає знизити ризик розвитку захворювань, пов’язаних з серцем.
Продовжує молодість
Цей плід славиться своїми омолоджуючими властивостями. Вживання персиків сприяє виробленню антитіл і перешкоджає пошкодженню клітин.
Виводить токсини
Персики корисні для очищення організму — вони сприяють виведенню шкідливих токсинів з печінки і нирок.