Догори
Дати відгук

Захищає хрящі від руйнування та усуває біль у суглобах: користь компресу з капусти

Читайте, як капуста покращує стан здоров'я.

2 хв на прочитання13 Травня 2023, 19:30
Поділитись:

Простий дешевий компрес здатний зменшити біль у суглобах і сповільнити прогресування остеоартриту, який діє нічим не гірше розрекламованого гелю. Вчені провели дослідження та підтвердили позитивний вплив капустяного листя. Про корисні властивості капусти та наукові дослідження в цій галузі написав  доктор медицини, член-засновник та науковий співробітник Американського коледжу медицини способу життя, доктор медичних наук, лікар, автор бестселерів New York Times та всесвітньо визнаний доповідач із питань харчування Майкл Грегер. 

За його словами, наукову роботу "Ефективність компресів із листя капусти під час лікування симптоматичного остеоартриту колінного суглоба: рандомізоване контрольоване дослідження" профінансували  фондом колишнього президента та першої леді Німеччини. Хворим на остеоартрит колін випадковим чином призначали одну з трьох процедур протягом чотирьох тижнів: листя капусти на коліна щодня, місцевий знеболювальний гель, що містить протизапальний препарат, або нічого з переліченого ( відсутність будь-якого знеболювання).

У ході дослідження фахівець встановив, що 4-тижневе застосування обгортання з листя капусти було більш ефективним, ніж звичайний догляд. Ефект від листя дорівнював результату 4-тижневого застосування знеболювального гелю. Але листя  безпечне й може використовуватися скільки завгодно, тому пацієнти можуть без обмежень застосовувати його та отримати позитивний результат.

Доктор медицини розповів і про користь не тільки від компресу, а й споживання. Додаючи її до раціону, ви матимете  внутрішній протизапальний потенціал.  Наприклад,  згідно з одним із досліджень, десять днів споживання броколі знизили у курців рівень С-реактивного білка на 40 відсотків.

Майкл Грегер також наостанок розкрив механізм дії капусти. В лабораторних умовах  виявили, що сульфорафан захищає хрящі від руйнування, тож споживаючи капусту, вам вдасться запобігти або уповільнити прогресування остеоартриту. А сам компрес зменшить болісні набряки. 

Компрес із капусти для зняття болі у суглобах 

  1. Вимийте голову капусти
  2.  Зніміть верхні листки і промокніть їх серветкою
  3.  Тепер зріжте верхні тверді частинки, загорніть у фольгу і покладіть у духовку на 5 хвилин, щоб листки нагрілися ( не перегрійте, а то вони втратять цілющі властивості)
  4.  Все готово! Теплі листки примотайте до необхідного місця бинтом. Замінюйте листки на свіжі кожні дві години! 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.