Догори
Дати відгук

Захоплення серіалами в карантин загрожує депресивним станом - психолог

В процесі перегляду ви витрачаєте психоемоційний і фізіологічний ресурси.

1 хв на прочитання14 Листопада 2020, 17:55
Поділитись:

Захоплення фільмами і серіалами в період обмежень і домашнього режиму через COVID-19 може привести до розвитку депресивних станів. Так вважає психолог Ніна Чупракова.

«Звичайно, в умовах обмежень через коронавірус  хочеться наповнити життя емоціями, яскравими враженнями. Перегляд серіалів і фільмів - найбільш доступний спосіб урізноманітнити будні домашнього режиму, але далеко не найкращий і оптимальний. Життя в такому режимі і так малорухливе, і якщо ми будемо намагатися урізноманітнити його за рахунок збільшення кількості фільмів, то це може погіршити самопочуття і несприятливим чином вплинути на психоемоційне і психофізичне здоров'я, сприяти депресивному стану », - сказала Чупракова.

Психолог пояснила, що при залученні людини в сюжет фільму або серіалу відбувається значне навантаження на  нервову систему.

«У процесі перегляду і залученості в сюжет фільму, в зміст відбувається навантаження на всі ваші психічні процеси, на нервову систему, на свідомість, психіку. Тобто, в процесі перегляду ви витрачаєте психоемоційний і фізіологічний ресурси. Якщо їх не відновлювати за рахунок іншої діяльності - спілкування, сну, правильного харчування, фізичних навантажень - швидше за все, ви отримаєте нервово-психічне виснаження », - зазначила експерт.

Вона додала, що фільми також не рекомендується дивитися перед початком робочого дня або перед сном і не поєднувати перегляд фільмів з прийомами їжі.

До слова, карантин вихідного дня стартував з понад 12,5 тисяч нових інфікованих.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.