Догори
Дати відгук

Ця популярна спеція лікує серце і на 34% знижує ризик передчасної смерті

Вона ще сприятливо впливає на зміцнення серцево-судинної системи.

3 хв на прочитання16 Грудня 2023, 13:33
Спеція яка лікує серце і знижує ризик передчасної смерті Спеція яка лікує серце і знижує ризик передчасної смерті
Поділитись:

Цю спецію додають до страв у всьому світі, вона стала невід’ємною частиною життя кожного, хто готує. Вчені неодноразово підтверджували її корисні властивості і вкотре довели – вона дійсно цілюща. Це перець чилі. Останні дослідження науковців дали змогу отримати деякі цікаві факти про реальні лікувальні властивості перцю для здоров’я серцево-судинної системи, пишуть ТСН.

Чим корисний перець чилі для здоров’я: дослідження вчених

Вчені досліджували потенційні переваги постійного вживання перцю чилі в їжу. В цьому експерименті взяли участь понад 23 000 людей, яким сказали вести харчовий щоденник, щоб відстежувати вживання спеції. На підставі отриманих даних людей поділили на групи: ті, хто їв дуже мало перцю, ті, хто їв його двічі на тиждень, ті, хто їв 4 рази на тиждень і ті, хто їв понад 4 рази на тиждень.

Внаслідок проведеного на чолі з Маріалаурою Боначчо та її співробітниками експерименту вчені дійшли деяких висновків щодо збільшення тривалості життя. Люди, що вживали перець понад 2 разів на тиждень, збільшили тривалість життя на 8,2 року порівняно з тими, хто його не їв або робив це дуже рідко. І це не залежало від віку людей чи харчових звичок, також враховувалися стать і кількість спожитих калорій на добу.

Як перець чилі впливає на здоров’я серця й довголіття

Дослідження показали, що у тих, хто регулярно їв перець чилі, ризик смертності, незалежно від причини, знизився на 23%. Наприклад, від хвороб серця ризик смертності знизився на 34%. Але вживання спеції не вплинуло на розвиток захворювання на рак.

Вчені порівняли дані цього дослідження з іншими та виявили, що вживання гострої їжі прямо впливає на зниження ризику смертності. За це відповідає секретний інгредієнт, що міститься у гострому перці – капсаїцин. Окрім того, що ця сполука дає гострий смак, вона ще сприятливо впливає на зміцнення серцево-судинної системи.

Висновки вчених щодо користі перцю чилі

Втім, у середовищі науковців із сумнівом ставляться до результатів дослідження, оскільки метод ведення харчового щоденника – не дуже надійний спосіб для збору точних даних. Люди могли забувати його вести або вказували неточні дані. Адже, напевно, не кожен може згадати, що він їв минулого тижня.

Окрім того, дослідники радять обережно ставитися до таких висновків, оскільки справа може бути не лише в перці. Збалансоване харчування відіграє значно позитивнішу роль у забезпеченні здоров’я, ніж додавання гострої спеції до нездорової їжі.

Проте це дослідження дуже цікаве і дає багато інформації для подальшого вивчення впливу перцю чилі на здоров’я серця. Але не варто одразу заливати їжу соусом із гострою спецією. Необхідно пам’ятати, що збалансоване харчування та здоровий спосіб життя відіграють ключову роль у підтримці міцного здоров’я й довголіття.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенероване ШІ
Іспанія скасовує національну нагороду з кориди через занепокоєння щодо биків
2 хв на прочитаннягодина тому
Завдано місцевому бюджету збитків на 6,2 млн грн
Керівництво заповідника на Закарпатті завдало місцевому бюджету збитків на 6,2 млн грн
1 хв на прочитання2 години тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поєднання вишуканих троянд і хвойних рослин у ландшафтному дизайні — яскраве рішення (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Фото з відкритих джерел
На півдні Бразилії найсильніша за останні 80 років повінь, приблизно 55 людей загинуло (ФОТО)
1 хв на прочитання4 години тому
Мінігалети зі сливами: чудовий десерт до чаю
1 хв на прочитання5 годин тому
А тепер ще й теплозахисний екран: у NASA з’явилася додаткова причина відкласти відправку людей на Місяць
3 хв на прочитання10 годин тому
Бадан може стати справжньою окрасою саду (ФОТО)
1 хв на прочитання11 годин тому
Час для розумних фінансових рішень і інвестицій: гороскоп на понеділок, 6 травня
2 хв на прочитанняВчора