Кава — популярний напій, який допомагає зранку підбадьоритися, чудово підходить для посиденьок із друзями. Більшість з нас настільки звикли починати ранок із кави, що часом просто важко собі уявити хоч день без чашки кави.
Часто в каву додається цукор, вершки та сиропи. У результаті виходить дуже калорійний продукт.
Хтось же вважає за краще обмежуватися тільки такою добавкою, як молоко. Але це також шкідливе поєднання. Так стверджує фахівець Оксана Михальова.
Виявляється, пити напій слід без добавок.
Річ у тім, що якщо людина змішує каву і молоко, то в її організмі може розвинутися дефіцит кальцію.
Не варто поєднувати каву з продуктами, в яких високий уміст заліза.
«Проблема існує в основному для вегетаріанців, тому що вони вживають тільки рослинні джерела заліза, які добре зв’язуються танінами кави, а також для осіб, які вже мають дефіцит заліза», — пояснює експерт.
Як зазначає лікар, в інших випадках вплив кави на засвоєння заліза мінімальний.
Також ми розповідали, що якщо кави не можна, але дуже хочеться, то… можна: 5 способів зробити каву не лише смачною, а й корисною.