Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Якщо кави не можна, але дуже хочеться, то… можна: 5 способів зробити каву не лише смачною, а й корисною

Якщо кави не можна, але дуже хочеться, то… можна: 5 способів зробити каву не лише смачною, а й корисною

Можна нейтралізувати негативний вплив кофеїну на організм і змусити каву працювати на нас.

1 хв на прочитання11 Січня 2023, 07:32
Поділитись:

Що робити, якщо кави не можна, але дуже хочеться? «Інфокава» розповідає про 5 спецій, який нейтралізують негативний вплив кофеїну на організм і змушують каву працювати на нас.

Чорний перець. Чорний перець надає сильну очищаючу дію на систему травлення, виводить токсини, покращує обмін речовин, стимулює роботу шлунка, є антисептиком. Додавайте його в гарячу каву по 1-2 горошинки, дайте настоятися.

Кардамон. Діє заспокійливо. Зміцнює шлунок. Рекомендується додавати в каву коробочку кардамону чи свіжий порошок. Надає каві особливого неповторного аромату за рахунок дії ефірних олій.

Гвоздика. Стимулює кровообіг і знижує кров'яний тиск. Ефірні олії гвоздики надають каві аромату, сприяють зниженню негативної дії кофеїну. Додайте в гарячу каву одну головку гвоздики і дайте настоятися.

Кориця. Знижує закислюючу дію кави на організм. При приготуванні кави можна додати порошок кориці чи цілу паличку, просто опустивши її в гарячу каву.

Імбир. Заспокійливо діє на нервову систему, сприяє зняттю болю і спазмів, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. При варінні кави можна додати трохи порошку імбиру чи маленький шматочок свіжого кореня.

Також ми наводили простий рецепт кави по-турецьки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.