YouTube не рекомендуватиме відео про фітнес для підлітків

1 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: ілюстративне

Частий перегляд відео про "відшоплений" ідеал тіла може завдати шкоди психіці дітей у віці 13 - 17 років.

YouTube вирішив не рекомендувати у майбутньому підліткам відео про ідеальну фізичну форму та вагу. Крім того, ресурс обмежить доступ до контенту із "соціальною агресією", включаючи бійки та залякування. Про це повідомляє TechCrunch.

Як пояснили у компанії, платформа не обмежуватиме доступ користувачам віком від 13 до 17 років до перегляду відео про фітнес та дієти. Проте і рекомендувати до перегляду таке відео не будуть.

Усе через те, що перегляд відео про людей з ідеальною зовнішністю може чинити на дітей з несформованою до кінця психікою негативний вплив. Підлітки порівнюють себе з людьми з відшопленого відео і отримують стреси та травми, а потім мають проблеми з анорексиєю, булімією чи суїцидами.

"Поки підліток досягає зрілості, часте споживання контенту з ідеалізованими стандартами, який починає формувати нереалістичний внутрішній стандарт, може призвести до формування у деяких підлітків негативних переконань про себе", - пояснив глобальний керівник відділу охорони здоров’я YouTube, доктор Гарт Грем.

Крім того, YouTube обмежить доступ до відео, які демонструють "соціальну агресію".

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: