Догори
Дати відгук

Їжте ці продукти щодня і ваш метаболізм прискориться в рази

Прискорити обмін речовин можна в будь-якому віці.

1 хв на прочитання25 Липня 2024, 13:27
Метаболізм Корисні продукти Обмін речовин Метаболізм Корисні продукти Обмін речовин
Поділитись:

З віком організм обмін речовин сповільнюється. Навіть невелика порція салату перетравлюється насилу, а організм нерідко дає збої або зовсім влаштовує гормональні страйки. Розповідаємо, як прискорити метаболізм і запустити процес вироблення додаткової енергії.

Завдяки швидкому обміну речовин люди легше позбуваються зайвої ваги та й загалом почуваються набагато краще. Виявляється, його можна "розігнати", але для цього слід запровадити зміни в харчові звички.

Фахівці та дієтологи рекомендують починати день із відновлення водного балансу. Обов'язково випивайте склянку теплої фільтрованої води після пробудження. Посилити ефект допоможе невелика часточка лимона. Це запустить важливі процеси в тілі, зокрема змусить метаболізм працювати на вас.

На сніданок слід обирати білкову їжу, наприклад, яйця або легкі страви з білим м'ясом і цільнозерновим хлібом. І не забувайте про овочі та зелень. Вони багаті на клітковину, а вона відіграє найважливішу роль в обміні речовин. З овочів нутриціологи радять звернути увагу на спаржу, зелену квасолю та броколі. Також додавайте до страв базилік або кріп.

Прискорити метаболізм допоможуть і спеції, такі як куркума. Позитивно впливають на обмін речовин імбир, кориця та кокосова олія. В останній містяться тригліцериди, які перетворяться на енергію під час розпаду на окремі жирні кислоти та потрапляння в печінку.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost