Догори
Дати відгук

Їжте гарбузове насіння, щоб жити довше, в ньому є все для вашого здоров'я

На відміну від медикаментів, насіння не має жодних побічних ефектів.

5 хв на прочитання05 Лютого 2021, 22:59
Насіння гарбуза - користь від споживання Насіння гарбуза - користь від споживання
Поділитись:

Корисні властивості гарбузового насіння значні. Воно чудово стабілі­зує кров’яний тиск і особливо корис­не гіпертонікам. Люди, що стражда­ють морською хворобою, знають про ефективність гарбузового насіння при нападах нудоти, що викликаються сильною морською хитавицею. Також вагітні жінки на початкових термінах рятуються від сильного токсикозу са­ме насінням гарбуза.

Ці чудові насінини надзвичайно ефективно знижують рівень цукру в крові. Люди, які страждають стійки­ми запорами, можуть допомогти со­бі, вживаючи в їжу гарбузове насіння. Обґрунтовано вважається, що саме насіння гарбуза виводять з організму людини шкідливі свинець та кадмій.

Вважається, що гарбузове насіння дуже корисне чоловікам. Вживання йо­го в їжу є профілактикою простатиту. Також насіння гарбуза — чудовий ан­тистресовий засіб. Варто почати вжи­вати це насіння, як погані, важкі думки кудись йдуть, людина розслаблюєть­ся, заспокоюється.

Це чудове смачне насіння має багато поживних речовин, які ідеально підходять нашому організму.

1. Лікує артрит

Це насіння зменшує запалення, спричинене артритом і допомагає захищати кістки. На відміну від медикаментів, насіння не має жодних побічних ефектів.

Чим старше насіння – тим воно ефективніше для здоров’я.

2. Захищає простату

Гарбузове насіння допомагає зберегти цей важливий орган здоровим.

Завдяки своїй олії воно відіграє важливу роль у боротьбі із запаленням простати (доброякісна гіперплазія передміхурової залози). Високий вміст цинку в гарбузовому насінні відповідає за такі чудові лікувальні результати.

3. Покращує сон

Гарбузове насіння є прекрасним джерелом триптофану, який перетворюється на мелатонін – відомий гормон сну.

З’ївши це насіння перед сном разом з легкими вуглеводами, як от невеликим шматочком фрукта, ви будете краще спати.

Насіння гарбуза

4. Чудове джерело омега-3 жирних кислот

Це насіння є одним із найкращих рослинних джерел омега-3 кислот, які дуже важливі для вашого здоров’я.

Однак, навіть якщо ви хочете спожити якомога більше омега-3 жирних кислот, будьте обережні з кількістю насіння. В ідеалі можна їсти не більше ніж 20 грамів на день.

5. Покращує імунну систему

Завдяки високому вмісту цинку гарбузове насіння вважають одним із найкорисніших видів насіння для організму.

Велика частина населення світу відчуває дефіцит цинку, тому що цей мінерал зникнув з полів, які піддають надмірній обробці.

Цей недолік шкідливий для вашої імунної системи, що призводить до затримки росту і випадіння волосся. Тому варто їсти гарбузове насіння час від часу.

6. Насіння гарбуза корисне для жінок після менопаузи

Олія цього насіння є природним фітоестрогеном, який може допомогти тримати під контролем симптоми постменопаузи, такі як:

  • низький кров’яний тиск
  • припливи
  • головний біль
  • біль у суглобах

Таким чином, гарбузове насіння рекомендують літнім жінкам.

Насіння гарбуза - користь від споживання

7. Допомагає контролювати діабет

Як і у випадку з волоськими горіхами та іншими горіхами та насінням, вуглеводи в гарбузовому насінні є складними. Це означає, що вони тримають рівень глюкози в крові стабільним, а також дають відчуття ситості.

Гарбузове насіння допомагає боротися зі шкідливим стресом, який поширений у нашому сучасному напруженому житті.

Перед сном рекомендуємо розслабитися і з’їсти порцію гарбузового насіння, насолоджуючись ним разом з мигдалем.

8. Це судинний стимулятор

Однією з унікальних органічних сполук у гарбузовому насінні є фітостероли. Вони запобігають згортанню крові, знижуючи ризик інфаркту та інсульту.

Крім того, високий рівень міді в цьому насінні збільшує кількість лейкоцитів у крові та поліпшує транспортування кисню по кровоносних судинах.

Як їсти гарбузове насіння

Найкращий спосіб їсти гарбузове насіння – сирим, адже воно втрачає деякі поживні речовини через хімічну обробку.

Деякі люблять їсти їх з хрусткою скоринкою прямо з духовки, а інші – з соусами.

Гарбузове насіння майже не має мінусів, але найголовніший полягає в високій жирності. Якщо ви не стежите за своїм раціоном та вживаєте його у великій кількості, то не дивуйтесь зайвим кілограмам.

Таким чином, можна стверджува­ти, що гарбузове насіння — корисний, смачний продукт, подарований людям самою природою. Варто лише вра­ховувати при його вживанні кількість з’їдених насінин і ваші індивідуальні особливості. При врахуванні цих фак­торів користь від гарбузового насіння безсумнівна.

Джерела:  ukr.media,   potenciya,  uaeu.top. 

До слова, фермер з Херсонщини цілий рік вирощує овочі та зелень (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
 Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та економіку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитання7 хвилин тому
На Одещині спалах АЧС
На Одещині - спалах АЧС
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне / poradnica.com.ua
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
1 хв на прочитання3 години тому
Перша у світі методологія оцінки кліматичного впливу збройних конфліктів
Україна презентує унікальну методологію оцінки екологічних наслідків збройних конфліктів
2 хв на прочитання3 години тому
На Миколаївщині порушники відшкодували понад 23 тисячі гривень збитків за незаконну рубку дерев
2 хв на прочитання6 годин тому
На Полтавщині знайдено червонокнижну рослину (ФОТО)
1 хв на прочитання7 годин тому
Проєкт USAID «ГОВЕРЛА»: стратегічне партнерство для розвитку територіальних громад України
2 хв на прочитання7 годин тому
МОЗ закликає українців вживати антибіотики тільки за призначенням лікаря
1 хв на прочитання8 годин тому