Догори
Дати відгук

Європейці рятують винний бізнес та виноградарство

Уряд Франції виділить додатково 76 млн євро для підтримки виноградарства і виноробства.

1 хв на прочитання06 Серпня 2020, 11:29
pixabay pixabay
Поділитись:

В той час як Україна ризикує втратити власне виноробство, а винороби закликають зменшити їм податки і встановити мита на імпорт, у Франції на повну діє антикризова бюджетна допомога французьким виноробам. 

За останніми даними уряд Франції виділить додатково 76 млн євро для підтримки виноградарства і виноробства.  Адже виноградарський і виноробний сектори сильно постраждали в результаті кризи, викликаної пандемією коронавірусної інфекції. Таким чином, антикризова бюджетна допомога французьким виноробам виросте майже до 250 млн євро, передає   mind.ua. 

35 млн євро із загальної суми будуть спрямовані на поліпшення умов зберігання непроданих залишків вина, а 211 млн – на фінансування процесів дистиляції. Частина цієї суми буде виплачена з французької скарбниці, а частина – зі спеціального фонду Євросоюзу.

В рамках програми виходу з кризи в ЄС запропонували профінансувати переробку непроданих вин за допомогою дистиляції в сировину для виробництва біоетанолу, дезінфікуючих засобів та парфумерної продукції.

Нагадаємо, у червні цього року урядова ініціатива дозволила три млн гектолітрів французького вина переробити на санітайзери для рук.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.