Єгипетський пиріг із заварним кремом — суперовий рецепт оригінальної випічки

2 хв на прочитання16 Березня 2025, 20:30
Фото: Максим Нікітін

Неземна насолода.

Єгипетський пиріг із заварним кремом — це просто суперовий рецепт оригінальної випічки. Незвичне поєднання солоного тіста та солодкої начинки робить цей десерт надзвичайно смачним. Тісто виходить листковим, надзвичайно ніжним, а з начинкою з заварного крему, яка є дещо рідшою, ніж класичний заварний крем, так і тане в роті — неземна насолода.

Інгредієнти:

молоко — 1 скл. для тіста + 2 скл. для крему;

сухі дріжджі — ½ ч. л.;

яйця — 1 шт. для тіста + 1 шт. для крему;

борошно — 3-4 скл.;

масло — 200 г;

сіль — ⅓ ч. л.;

цукор — 1 скл.;

крохмаль — 3 ст. л.;

ванілін — до смаку.

Приготування.

Яйце розтерти з цукром і крохмалем, розвести теплим молоком, поставити на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння.

В теплому молоці розвести дріжджі, додати яйце, сіль, борошно, замісити м’яке тісто.

Розділити його на 2 частини. Кожну з них тонко розкачати та змастити м’яким (не розтопленим) маслом.

Загорнути пласти тіста в рулети, а кожен рулет згорнути «равликом».

Загорнути обидва «равлики» в харчову плівку і відправити на 3-4 години в холодильник.

Дістати тісто, розкачати окремо обидва шматки завтовшки 2-3 мм.

Один викласти на вистелену папером для випікання форму, викласти крем і накрити іншим шматком тіста.

Верхній має бути трішки більшим за нижній, його краї потрібно загорнути вниз під нижній шар тіста.

Верх проколоти зубочисткою у багатьох місцях, змастити збитим із молоком яйцем.

Поставити у розігріту до 180 °C духовку на 25-30 хвилин. Пекти до зарум’янення.

Коли охолоне, посипати цукровою пудрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: