Догори
Дати відгук

Який тип продуктів не споживають довгожителі: дієтологи рекомендують припинити їх їсти

Яких продуктів слід уникати, якщо ви хочете дожити до 100 років.

2 хв на прочитання08 Лютого 2024, 10:10
Продукти які споживають довгожителі Продукти які споживають довгожителі
Поділитись:

Ті, хто цікавляться довголіттям, напевно, знають, регулярне вживання певної корисної їжі збільшує тривалість життя. Так середземноморську дієту, як найкориснішу для здоров'я та довголіття схвалили лікарі та дієтологи.  

Але справедливо й зворотне: - науково доведено, що деякі харчові продукти скорочують тривалість життя, буквально забирають  роки. 

Є певний тип їжі, як вважають сертифіковані дієтологи, яку ті, хто хоче жити довгим здоровим життям, повинен звести до мінімуму, якщо не повністю відмовитися від неї.

Яких продуктів слід уникати, якщо ви хочете дожити до 100 років

Якщо ви хочете прожити довге здорове життя слід зменшити споживання ультраоброблених продуктів, наголошує зареєстрований дієтолог і експерт з довголіття Дженніфер Шайнман,

Необхідно обмежити споживання будь-яких продуктів, які пройшли ультраобробку, особливо продуктів з високоочищених зерен і з додаванням підсолоджувачів. "Ці продукти мають дуже низьку поживну цінність і надзвичайно смачні, тому їх важко їсти в помірних кількостях".

Експертка каже, йдеться, насамперед про такі продукти, як солодощі та цукерки,  чипси, а також підсолоджені цукром напої, такі як газована вода. «Це не означає, що ви ніколи не можете їсти ці продукти, але вони дійсно не можуть бути основою того, що ви їсте, якщо хочете жити довгим здоровим життям», — пояснює вона.

Інша експертка, дієтолог Керрі Хокінс зазначає, що  «ультраоброблені продукти часто містять довгі списки добавок. , штучні ароматизатори, барвники, підсолоджувачі та консерванти".  Дані досліджень свідчать про те, що споживання чотирьох порцій ультраоброблених продуктів на день пов'язане з підвищенням ризику смертності від усіх причин на 62% порівняно з меншим споживанням ніж дві порції на день.

На думку дієтолога Елла Давар ультраперероблені продукти сприяють запаленню, підвищенню рівня цукру в крові та можуть призвести до збільшення ваги», до таких проблем зі здоров’ям, як серцево-судинні проблеми та підвищений окислювальний стрес, які перешкоджають здатності організму старіти здоровим чином.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.