Догори
Дати відгук

Який головний біль говорить про високий тиск

Медики радять звернути увагу на свій стан після фізичної активності

1 хв на прочитання27 Лютого 2021, 07:30
Який головний біль говорить про високий тиск Який головний біль говорить про високий тиск
Поділитись:

Вчені пояснюють, що на підвищений тиск може вказувати головний біль. Лікарі розповіли, що біль через високий тиск зазвичай буває з обох сторін голови. Повідомляє Iranian Journal of Neurology.

«Головний біль має тенденцію до пульсації й часто посилюється після фізичної активності», - говорять медики.

Також на підвищений кров'яний тиск вказують тупі головні болі.

Експерти попереджають, що якщо, крім головного болю, відчувається низка інших неприємних симптомів, це може говорити не тільки про високий тиск, а про гіпертонічний криз, при якому тиск підвищується критично швидко, його цифра може становити 180 і вище.

Вчені пояснюють, що стрімкий гіпертензивний стрибок може привести до надмірного тиску на мозок, викликати пошкодження його судин, кровотечу й набряк органу.

При цьому можуть виникати такі симптоми, як головний біль, запаморочення, нудота, сплутаність свідомості, різка слабкість, помутніння зору та судоми. Даний стан потребує невідкладної медичної допомоги.

Фахівці відзначають, що підвищений кров'яний тиск часто називають «тихим вбивцею», тому що симптоми нерідко виявляються тільки в критичних ситуаціях. Медики рекомендують всім дорослим людям старше 40 років регулярно перевіряти артеріальний тиск і звертатися до терапевта при його високих показниках.

Раніше ми розповідали, що на Полтавщині дві 14-річні дівчинки порізали собі вени біля школи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.